Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Το 3ο μέρος του ντοκιμαντερ “Έλληνες κυνηγούν φαντάσματα” της wresearching

Το τρίτο και τελυταίο μέρος από τα τρία μέρη  του DVD "Έλληνες κυνηγούν φαντάσματα" τα οποία αποφάσισε το crew της w researching να βγάλει Online σε συνεργασία με τον ιστότοπό μας (www.strangefiles.gr) είναι έτοιμο. Σε αυτό το κομμάτι θα δείτε μια πραγματικά  εξαντλιτική και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του Θανάση Αυγίκου με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού mystery ΓΙώργο Ιωαννίδη.

Τα "χρόνια χάθηκαν". Το κορύφωμα της έρευνας ήταν αυτή η φράση η οποία ειπώθηκε στο evp, το οποίο καθυλώνει και ανατρυχιάζει τον θεατή....

Δείτε λοιπόν στο τρίτο μέρος την  κατακλείδα της έρευνας του "Έλληνες κυνηγούν φαντάσματα". Τι είναι λοιπόν φάντασμα; πότε αυτό που βλέπουμε είναι πραγματικά ένα φάντασμα; και πότε όχι;

[box] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GcUlwaCszTI[/youtube] [/box]


[tabs slidertype="images" fx="slide" auto="yes"] [imagetab width="600" height="300"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/13.jpg[/imagetab] [imagetab width="600" height="300"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/5.png[/imagetab] [imagetab width="600" height="300"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/22.jpg[/imagetab] [imagetab width="600" height="300"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/3.png[/imagetab] [/tabs]

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

W researching - Ετοιμάζοντας νέα επεισόδια

 


Η w researching συνεχίζει δυναμικά στην έρευνα, και την προσπάθεια ανακάλυψης "ανεξερεύνητων" κόσμων. Προσεχώς λοιπόν, για να μην ξεχνιόμαστε ακολουθεί το τρίτο μέρος του ντοκιμαντερ που είχαν ετοιμάσει και δημοσίευσαν στο περιοδικό φαινόμενα του ελεύθερου τύπου που κυκλοφορεί στα περίπτερα κάθε Σάββατο.

Μίλόντας με ένα εκ των μελών του crew της w researching, τον Αντώνη Σκαραμαγκά μαθαίνουμε τα εξής ενδιαφέροντα...

Αντώνη θα ήθελα να μας πείς λίγα λόγια για το τι πρόκειτε να δούμε στο επόμενο επισόδειο. Λοιπόν πρόκειται να βγούν δύοεπεισόδια στο Τατόι πολύ σύντομα, με αρκετά παράξενα ευρύματα και συμβάντα. Συμετέχει και ο Χρήστος Αγγελόπουλος ο νικητής του Join the hunt, διαγωνισμός ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του περιοδικού φαινόμενα, αντικαθιστώντας τον Παύλο Δεσποτίδη, ο οποίος για κάποιους λόγους προσωπικούς έπρεπε να λείψει στο εξωτερικό...

Ανυπομονούμε να γυρισει ο Παύλος στην ομάδα, ο οποίος θα συνεχίσει κανονικά στις επόμενες έρευνες.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι θα δείτε πολύ ενδιαφέροντα evps τα οποία πιάσαμε κατά την διάρκεια του κυνηγιού...

Για τα επόμενα επισόδεια έχεις να μας πείς κάτι;                                                                                                                                 Πραγματικά υπάρχουν πάρα πολλά μέρη να επισκευθούμε αλλά είναι πολύ νωρίς για να αποκαλύψουμε κάτι.

Ακολουθούν 3 νέες φωτογραφίες πρόσφατης έρευνας που πραγματοποίησαν, τα μέλη της ομάδας.

[tabs slidertype="images" fx="slide" auto="yes"] [imagetab width="408" height="259"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/11.jpg[/imagetab] [imagetab width="408" height="259"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/21.jpg[/imagetab] [imagetab width="408" height="259"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/31.jpg[/imagetab] [/tabs] 

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μήπως η πανσέληνος προκαλεί τρέλα;

Σύμφωνα με μία καινούρια  έρευνα που πραγματοποιήθηκε από μια ομάδα ψυχολόγων στον Καναδά, δεν συμβαίνει αυτό.

Η πανσέληνος έχει συχνά συνδεθεί με αρκετά παράξενα φαινόμενα, όπως τρέλα και γενικά παράξενες συμπεριφορές. Το 80% των νοσοκόμων και το 63% των γιατρών πιστεύουν ότι υπάρχει μια μετρήσιμη αύξηση στην ψυχική υγεία κατά την διάρκεια του φαινομένου της πανσέληνου.  Πάνω από 770 ασθενείς σε πάνω από 3 χρόνια εξετάστηκαν ώστε να δημιουργηθεί αυτή η ιδέα. Συμπέραναν ότι το φαινόμενο της εμφάνισης του σελινιακού κύκλου δεν έχει καμία απολύτος σχέση με τα συμπτώματα των ασθενών.

"Από την ανάλυση βγήκε το συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ των ψυχολογικών φαινομένων και τις 4 φάσεις της σελήνης", ανέφερε σχετικά  ο καθηγητής ψυχολογίας  Genevieve Belleville. Τα συμπτώματα που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης, τα οποία έπρεπε να αποδοθούν στην ψυχική υγεία των ασθενών.

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Οδηγώντας με μία φάλαινα!



Ενώ οδηγείς αμέριμνος και κοιτάς μπροστά, ξαφνικά η συνηθισμένη εικόνα των οχημάτων διακόπτεται από κάτι που δεν περίμενες να δεις στη μέση του δρόμου: το κουφάρι μιας τεράστιας φάλαινας!

Κάπως έτσι θα περιέγραφε ένας οδηγός στη Νότια Αφρική το σκηνικό που συνάντησε.

Το τεράστιο κήτος ξεβράστηκε στην Capricorn Beach του Κέιπ Τάουν και οι Αρχές κλήθηκαν να το απομακρύνουν.

Έτσι φόρτωσαν το κουφάρι της στην καρότσα ενός μεγάλου φορτηγού και τη μετέφεραν, όπως θα γινόταν με οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο - δια μέσου των εθνικών οδών. Το ασυνήθιστο φορτίο (όπως σημειώνει και η πινακίδα του φορτηγού) ωστόσο προκάλεσε το ενδιαφέρον των οδηγών.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ζώο δέχτηκε την επίθεση λευκών καρχαριών. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι αρκετά κομμάτια σάρκας λείπουν.

[button link="http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?uid=11374" color="silver" newwindow="yes"] Από e-radio.gr[/button]

Πέθανε ο άνθρωπος που ήθελε να γίνει τίγρη



Νεκρός βρέθηκε στο διαμέρισμά του στην πόλη Τονόπα της Νεβάδα ο Ντάνιελ Άβνερ, γνωστός ως ο «άνθρωπος αιλουροειδές».

Ο 54χρονος Άβνερ είχε ξοδέψει πολλά χρόνια και ακόμη περισσότερα χρήματα, προσπαθώντας να μεταμορφωθεί σε... θηλυκή τίγρη.

Είχε κάνει πολλές επεμβάσεις, μεταξύ των οποίων διαχωρισμό του άνω χείλους, για να μοιάζει με αυτό των αιλουροειδών. Είχε βάλει ενθέματα σιλικόνης στα μάγουλα, φορούσε ειδικούς φακούς επαφής, είχε κάνει τα αυτιά του αιχμηρά, είχε προσθέσει αιχμηρούς κυνόδοντες, είχε κάνει τατουάζ και είχε βάλει ακόμη και... μηχανική ουρά!

Ο Άβνερ είχε εμφανιστεί σε πολλά τηλεοπτικά σόου και ντοκιμαντέρ με παράξενους ανθρώπους. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν ως τώρα, ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία.

[vsw id="http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0EWDCdiKfEU" source="youtube" width="425" height="344" autoplay="no"]


[button link="http://www.e-radio.gr/blog/post.asp?uid=11406" color="silver" newwindow="yes"] Από http://www.e-radio.gr[/button]

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Editorial 12 Νοεμβρίου 2012


Αυτό  είναι το πρώτο editorial που γράφω για το strange files. Λίγο καθυστερημένο βέβαια αλλά για όλα υπάρχει πρώτη φορά.

Μπορεί να αναρωτιέστε τι με ώθησε να μελετήσω τέτοιου είδους θεματολογία. Ήταν άκρως προσωπικοί οι λόγοι που οδηγήθηκα σε τέτοιου είδους μελέτες. Βρήκα μια σπίθα φωτός μέσα στο χάος που επικρατεί στη καθημερινότητα. Εκπλήσσομαι ιδιαίτερα, όταν παρατηρώ ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν απορίες σχετικά με τα, λεγόμενα, ανεξήγητα φαινόμενα: φαντάσματα, επιθανάτιες εμπειρίες, θαύματα, μαγεία κ.λπ..

Απόρροια όλων αυτών ήταν να δημιουργήσω το portal του strange files. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε εξαντλούνται. Επίσης, τα συγκεκριμένα άρθρα δεν μπορούν να θεωρηθούν επιστημονική μελέτη. Είναι άρθρα ανθρώπων οι οποίοι έχουν σκοπό να παρουσιάσουν μια βασική εικόνα αυτών των θεμάτων.

Ο άνθρωπος έτσι αποδύεται στο πολύ ριψοκίνδυνο έργο της γνώσης του κόσμου και αυτού που, κατά κάποιον τρόπο, μπορεί να ανακαλυφθεί πίσω από αυτόν. Ο άνθρωπος είναι μικρός σε σχέση με τον κόσμο. Είναι φοβερά μικρός αν τον δει κανείς σαν ένα αντικείμενο ανάμεσα στα αντικείμενα.

Και δεν υπάρχει κάτι πιο εκπληκτικό,  πιο συγκινητικό και πιο βασανιστικό από αυτές τις προσπάθειες του ανθρώπινου πνεύματος να διασχίζει το σκοτάδι και να βγει προς το φως, να διασχίζει το ανεννόητο και να βγει προς το νόημα. Να ανοίξει δρόμο μέσα από τη δουλειά που του επιβάλει η αναγκαιότητα και να βγει προς την ελευθερία.

Δεν θα ήταν δυνατή η γνώση αν ο άνθρωπος άνηκε αποκλειστικά στη φύση, αν δεν ήταν ταυτοχρόνως και πνεύμα. Η απόκτηση της γνώσης είναι ένας αγώνας, δεν είναι ένας παθητικός αναλογισμός. Η φιλοσοφία που έχει αποβλέψει στην ολοκληρωμένη γνώση, δεν επιζητά μόνο αν γνωρίζει τον κόσμο, αλλά και να τον αλλάξει.

Στο μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας η γενική κοσμοαντίληψη που κυριαρχεί είναι ένας απλοϊκός ρεαλισμός. Δεν θα ήταν σωστό να λέγαμε πως πρόκειται για την γενική αντίληψη του κόσμου, που την απέκτησε η ανθρωπότητα όταν ήταν σε πρωτόγονη κατάσταση.  Τούτη η αντίληψη ήταν εκπληκτικά περίπλοκη, ήταν μια μυθοποιητική διαδικασία, ήταν ο τοτεμισμός , η πίστη στη μαγεία και άλλα πολλά. Η δύναμη της καθημερινής, πεζής εμπειρίας επέβαλε στον άνθρωπο την αποδοχή ενός απλοϊκά ρεαλιστικού κόσμου. Αυτός ο ορατός κόσμος, ο κόσμος της πραγματικότητας την οποία ζούμε όλοι και ονόμασαν έτσι οι φιλόσοφοι ασκεί ισχυρό εξαναγκασμό πάνω στους ανθρώπους , υποδουλώνοντας τους ώστε να μην μπορεί εύκολα να αμφισβητηθεί ή να ξεφύγει κάποιος από τα όριά του.

Οπότε φίλοι μου αναρωτηθείτε, είναι λοιπόν πραγματικό, αληθινό αυτό που αναγνωρίζεται σαν τέτοιο; Φιλοσοφώντας κάποιος απελευθερώνει το πνεύμα του από τις αποκλειστικές αξιώσεις φαινομένων που θεωρεί πραγματικότητα.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

"Η εκπαίδευση και το έργο ενός μυημένου", Dion Fortune, (Ιάμβλιχος)

Είδος: Έρευνα
Συγγραφέας: Dion Fortune
Εκδοτικός Οίκος Ιάμβλιχος
Βαθμολογία: 9/10
Περισσότερα: εδώ
Το βιβλίο αυτό είναι πολύ καλό για κάποιον που πρωτοεισέρχεται στο μονοπάτι του εσωτερισμού και της μαγείας. Με απόλυτη ειλικρίνεια η συγγραφέας συμβουλεύει τον μαθητή τι είναι αυτά που πρέπει να αποφεύγει τόσο στο μαγικό έργο όσο και στους ανθρώπους που το απαρτίζουν. Η επαφή της με τον χώρο του αποκρυφισμού φαίνεται να τη δίδαξε πολλά τα οποία το προσφέρει απλόχερα στον αναγνώστη με μια δόση σαρκασμού. Παράλληλα περιγράφει με απλό τρόπο κάποιες δύσκολες έννοιες του αποκρυφισμού κάνοντας το βιβλίο ένα πολύτιμο χάρτη για το από που πρέπει να ξεκινήσει ο αρχάριος στο αχανές αποκρυφιστικό σύμπαν.

"Dune", Frank Herbert (Anubis)

Είδος: Φαντασία
Συγγραφέας: Frank Herbert
Εκδοτικός Οίκος Anubis
Βαθμολογία: 8/10
Περισσότερα: εδώ
Η εποχή της εξάρτησης του ανθρώπου από τις μηχανές έχει περάσει, το σύμπαν έχει κατακτηθεί και τα διαστρικά ταξίδια είναι πλέον εφικτά χρησιμοποιώντας τεχνολογία σε συνδυασμό με απόκρυφες τεχνικές, η επαφή πολιτισμών και θρησκειών μεταξύ των πλανητών έχουν μεταβάλει πλήρως τις συνήθειες με τον τρόπο που τις ξέρουμε φέρνοντας στο προσκήνιο μια φιλοσοφική θεώρηση των παραπάνω. Μέσα σε όλο αυτό έχουν αναπτυχθεί τρεις κυρίαρχες εξουσίες. Ο αυτοκρατορικός οίκος που ασκεί την εξουσία του στο σύμπαν, η ομοσπονδία των Μείζωνων Οίκων της Λάντσρααντ που έχει την οικονομική εξουσία σε διάφορους πλανήτες και οι Πλοηγοί της συντεχνίας που κρατούν το μονοπώλιο των διαστρικών ταξιδιών υπάρχει όμως και ένα μυστικό τάγμα μαγισσών οι «Μπένε Τζέζεριτ» που παρασκηνιακά συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι εξουσίας με τη μέθοδο της ευγονικής. Σε ένα πλανήτη όμως του σύμπαντος που ονομάζεται Αρράκις ή Ντιούν έχει ανακαλυφθεί μια πολύ ιδιαίτερη, ακριβή και εθιστική ουσία, το μπαχαρικό μελάνζ που έχει γηρειατρικές ιδιότητες και επιτρέπει στο χρήστη να εισέρχεται στα τούνελ του μέλλοντος. Ανάμεσα σε όλες αυτές τις ίντριγκες, τις δολοπλοκίες και τις μυστικές δυνάμεις γεννιέται ένα παιδί ο Πώλ Μουάντ’Ντιπ που ως μεσσίας θα αλλάξει για πάντα τη μοίρα του κόσμου. Το βιβλίο ως προς τη δομή του θα μπορούσε να συγκριθεί μόνο με τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών του Τόλκιν καθώς η πλοκή του και η πληθώρα θεμάτων που θίγει (οικολογία, πολιτική, οικονομία, εσωτερισμός, πολιτισμός θρησκεία κ.α.) το κάνουν απόλυτα αληθοφανές και θέτουν πολλά φιλοσοφικά ερωτήματα.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η έλευση 1ο Μέρος


 


ΦΟΝΟΙ

Ένα ανατριχιαστικό ουρλιαχτό έσπασε τη σιωπή μέσα στη νύχτα. Ταραγμένοι οι κάτοικοι της οδού Στιούαρτ του Χάρπεντεν σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους για να δουν τι έγινε. Τα σπίτια στην άκρη του δρόμου φωτίστηκαν και τα μπαλκόνια και τα παράθυρα γέμισαν κόσμο που προσπαθούσε να καταλάβει από που ακούστηκε αυτή η κραυγή. Τίποτα όμως δεν φάνηκε να κινείται μέσα στη νύχτα, τίποτα ύποπτο ώστε να τραβήξει την προσοχή τους. Έτσι, έπεσαν και πάλι για ύπνο σκεπτόμενοι πως ήταν απλά ένας λάθος συναγερμός. Το επόμενο πρωί στο σπίτι μπροστά από τα γήπεδα του τέννις βρίσκονταν αρκετά αυτοκίνητα της αστυνομίας και δεκάδες αστυνομικοί να πηγαινοέρχονται. Ένα ασθενοφόρο έφυγε γρήγορα αφού οι νοσοκόμοι έβαλαν μέσα το άψυχο σώμα της νεαρής κοπέλας που, μέχρι χθες, ζούσε εκεί. Κόσμος μαζεύτηκε στο δρόμο μπροστά από το σπίτι κοιτώντας με περιέργεια και ρωτούσε να μάθει τι έγινε. Δημοσιογράφοι με μικρόφωνα και κάμερες έτρεχαν πάνω κάτω ρωτώντας αν ήξερε κανείς τι είχε συμβεί. Η αστυνομία δεν άφηνε κανέναν να μπει μέσα στο σπίτι και κανείς εκτός από αυτούς και τους νοσοκόμους που μόλις έφυγαν δεν ήξερε τι έγινε στο σπίτι της οδού Στιούαρτ. Όλοι αναρωτιόνταν τι είχε συμβεί όταν ο αρχηγός της αστυνομίας εμφανίστηκε μέσα από το σπίτι για να μιλήσει στον κόσμο.

«Σας παρακαλώ κάντε λίγη ησυχία για να ακούτε.» είπε και συμπλήρωσε «Στο σπίτι αυτό χθες τα ξημερώματα γύρω στις 03:00 υπολογίζουμε,  έγινε ένας φόνος. Δολοφονήθηκε η μις Ανν Πέννινγκ, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο της πόλης μας, 26 χρονών. Λεπτομέρειες για το φόνο και το θύμα θα γίνουν γνωστές το απόγευμα. Ευχαριστώ.»  Τελείωσε το λόγο του και μπήκε πάλι στο σπίτι. Φαινόταν ταραγμένος, δικαιολογημένα, γιατί φόνος στην πόλη είχε να συμβεί πολλά χρόνια. Έπρεπε να βρουν τον ένοχο γρήγορα. Ο κόσμος, αφού έμαθε τι είχε συμβεί άρχισε να διαλύεται αφήνοντας την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Οι δημοσιογράφοι συζητούσαν μεταξύ τους μήπως βρουν κάποια πηγή και οι αστυνομικοί έλεγχαν το γύρω χώρο.

Λίγη ώρα μετά ένα μαύρο φόλκσβαγκεν σταμάτησε μπροστά από το σπίτι και από μέσα βγήκε ένας άντρας, φορούσε σκούρο μπλε τζιν παντελόνι και μαύρο πουκάμισο. Περπάτησε γρήγορα ως το σπίτι φορώντας τα μαύρα γυαλιά ηλίου του. Ήταν κάπου 28-29 χρονών και με ύψος κοντά στο 1.85.

«Χάρρινγκτον ήρθες.» είπε ο αρχηγός που στεκόταν στο σαλόνι, «Έλα να ρίξεις μια ματιά, κοπέλα δολοφονημένη, 26 χρονών, κανένας μάρτυρας.» συμπλήρωσε και προχώρησε προς την κρεβατοκάμαρα. «Είναι η ειδικότητα σου. Περίεργα σύμβολα στους τοίχους, η καρδιά της μέσα σε ένα πιάτο και ένα είδωλο πάνω στο κομοδίνο. Τι λες Ντάνιελ; Κάποια θυσία;». Ο Ντάνιελ κοίταξε προσεκτικά χωρίς να αγγίξει το άγαλμα. «Αυτό συμβολίζει κάποια θεότητα προφανώς. Η καρδιά αφέθηκε μπροστά του σαν προσφορά και το σώμα ανοίχτηκε καθώς η κοπέλα ήταν ζωντανή. Δεν άκουσε κανείς φωνές;». «Δεν ρωτήσαμε κανέναν ακόμα, περιμέναμε να έρθεις.» απάντησε ο αρχηγός. «Να στείλουμε δυο τρία άτομα να ρωτήσουν τους γείτονες αν είδαν ή αν άκουσαν τίποτα τότε.» είπε ο Ντάνιελ και γύρισε το βλέμμα του στο ειδώλιο καθώς περίμενε τον αρχηγό να επιστρέψει. Σκεφτόταν πως κάπου το είχε ξαναδεί αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί που. «Πήγαν δυο αρχιφύλακες στα σπίτια.» είπε ο αρχηγός καθώς έμπαινε στο δωμάτιο «Τι σκέφτεσαι;». «Ζωγράφισαν αυτά τα σύμβολα στους τοίχους ώστε να παγιδεύσουν την ψυχή της καθώς ξεψυχούσε, θα πρέπει να ούρλιαζε τρομερά. Μετά έβγαλαν την καρδιά της όσο ήταν ζωντανή και την πρόσφεραν στο αγαλματίδιο. Το εργαλείο του φόνου βρέθηκε; Κάποιο αποτύπωμα;» ρώτησε ο Ντανιέλ. «Τίποτα ακόμα,» απάντησε ο αρχηγός, «Το μόνο που ξέρουμε είναι πως μάλλον ήταν τέσσερις γιατί τόσα ίχνη βρέθηκαν δίπλα από το γήπεδο του τέννις στην πίσω πλευρά.». «Ποιος βρήκε το πτώμα;». «Μια φίλη του θύματος. Λέγεται Μαίρη Μπλαντ. Μένει στην οδό Σάλισμπέρι και περνάει κάθε πρωί από εδώ, παίρνει την Ανν και πάνε για έναν καφέ στην καφετέρια όπου δουλεύει δίπλα στο νοσοκομείο. Την στείλαμε σπίτι της γιατί ήταν σε κατάσταση σοκ, πήγαινε να τη βρεις.». «Θα πάω το απόγευμα, θα ρωτήσω αν άκουσαν τίποτα οι γείτονες και θα ρίξω άλλη μια ματιά εδώ πριν φύγω.» είπε ο Ντάνιελ πριν βγει από το δωμάτιο. «Μπορείτε να πάρετε τα στοιχεία.» είπε στους αρχιφύλακες.

Ανέβηκε στον 3ο όροφο και χτύπησε το κουδούνι με το όνομα Μ. Μπλαντ. Του άνοιξε μια συμπαθητική κοπέλα γύρω στα 25. «Η δεσποινίς Μπλαντ;» ρώτησε ο Ντάνιελ. «Μάλιστα» απάντησε η κοπέλα. «Επιθεωρητής Χαρρινγκτον.» έδειξε το σήμα του. «Έχω αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας της φίλης σας, μπορώ να σας κάνω μερικές ερωτήσεις;». «Ναι περάστε μέσα.» του είπε και προχώρησε στο σαλόνι. Την ακολούθησε κοιτάζοντας γύρω του. Ο χώρος ήταν απλά διακοσμημένος, ένας καναπές, δύο πολυθρόνες και ένα τραπεζάκι γέμιζαν το χώρο συν μια βιβλιοθήκη με λίγα μυθιστορήματα όπως πρόσεξε ο Ντάνιελ και μερικές φωτογραφίες της κοπέλας μαζί με το θύμα. «Καθίστε, να σας φέρω κάτι να πιείτε;» τον ρώτησε. «Όχι ευχαριστώ, θα είμαι σύντομος.» της απάντησε ο Ντάνιελ «Πόσο καιρό γνωρίζατε την δεσποινίδα Πεννινγκ;». «Περίπου 5 χρόνια. Τότε ήρθε εδώ από το Έσσεξ για να δουλέψει στο νοσοκομείο. Εγώ δουλεύω στην καφετέρια απέναντι κι έτσι γνωριστήκαμε κι έκτοτε γίναμε φίλες.». «Ήσασταν μαζί το προηγούμενο βράδυ;» «Όχι, όταν είχαμε δουλειά το επόμενο πρωί δε βγαίναμε τις νύχτες.» «Μάλιστα. Τελευταία μήπως γνωρίσατε τίποτα περίεργους τύπους; Ήξερε η Ανν κανέναν που θα μπορούσε να της κάνει κακό;». «Όχι!» απάντησε η Μαίρη σκύβοντας το κεφάλι. Έδειχνε σφιγμένη. «Μήπως ξέρετε αν είχε εχθρούς που θα ήθελαν να την βλάψουν;» «Όχι, ήταν πολύ γλυκιά, δεν είχε παράξενες ή κακές παρέες.» Η Μαίρη ξέσπασε σε λυγμούς. Συνέχισε λίγο μετά κλαίγοντας «Ποιός θα μπορούσε να της κάνει κάτι τέτοιο; Μπήκα μέσα γιατί δεν απαντούσε και την είδα νεκρή με τα μάτια ανοιχτά, ο τρόμος ήταν ζωγραφισμένος πάνω της! Ποιός; Γιατί;». Έκλαιγε δυνατά. «Καλύτερα να φύγω». Ο Ντάνιελ σηκώθηκε «Αυτό είναι το τηλέφωνο μου. Σε περίπτωση που θυμηθείτε κάτι ή με χρειαστείτε, μη διστάσετε.» είπε δίνοντας της την κάρτα του. «Σας ευχαριστώ πολυ!».

Αμέσως μετά ο Ντάνιελ πήγε να βρει τον ιατροδικαστή, να μάθει τα συμπεράσματα που έβγαλε για τον φόνο. Μπήκε μέσα στον θάλαμο όπου τον βρήκε να εξετάζει το σώμα. «Ντάνιελ ήρθες.» είπε ο γιατρός «Έλα, πλησίασε.». «Λοιπόν δρ. Κούπερ, τι μάθατε;» ρώτησε ο Ντάνιελ κοιτώντας με λύπη το άψυχο σώμα της κοπέλας. «Πέθανε ανάμεσα στις 3 και 3 και μισή τα ξημερώματα. Την άνοιξαν με ένα μυτερό αντικείμενο, το πιο πιθανόν κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι. Ξεκίνησαν από το λαιμό, την χτύπησαν πολύ δυνατά, οι φωνητικές της χορδές κόπηκαν σχεδόν αμέσως, επομένως θα ήταν μάλλον τυχερή αν πρόλαβε να ουρλιάξει έστω». «Ένα ουρλιαχτό έβγαλε μόνο, το άκουσε όλη η γειτονιά.» απάντησε ο Ντάνιελ. «Αφού πρόλαβε να το βγάλει...» είπε ο ιατροδικαστής με νόημα και συνέχισε «Από το λαιμό κατέβηκαν έως 4 εκατοστά κάτω από τον αφαλό, άνοιξαν δηλαδή όλο το μπροστινό της μέρος. Αφαίρεσαν την καρδιά της ενώ ήταν ζωντανή και την άφησαν έτσι. Αυτό που μου προκαλεί εντύπωση όμως είναι πως ήξεραν τι έκαναν και τον σωστό τρόπο για να το κάνουν. Καθώς την άνοιγαν δεν πέτυχαν κανένα όργανο. Το μαχαίρι μπήκε όσο θα έπρεπε να μπει. Ακόμα και η καρδιά. Την ξερίζωσαν κυριολεκτικά αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην τραυματίσουν κάποιο άλλο όργανο, την έβγαλαν βίαια αλλά δε χτυπήθηκε κανένας πνεύμονας ή κάτι άλλο γύρω της». «Άρα αυτός που το έκανε είναι επαγγελματίας, μάλλον γιατρός.» παρατήρησε ο Ντάνιελ. «Ακριβώς!» είπε ο ιατροδικαστής «Της ξερίζωσε την καρδιά και την άφησε να ξεψυχήσει. Ποιός θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο; Ούτε στα ζώα δεν τα κάνουν αυτά, πάντως μοιάζει με τελετουργικό». Ο Ντάνιελ τον κοίταξε σηκώνοντας το ένα φρύδι και γέρνοντας το κεφάλι ελαφρά προς τ’ αριστερά. Ο ιατροδικαστής έμεινε με ανοιχτό το στόμα «Αλήθεια;» ψιθύρισε. «Ναι Κλάρενς.» είπε απρόθυμα ο Ντάνιελ «Έτσι φαίνεται, όλα εκεί μέσα αυτό θύμιζαν... θυσιαστήριο». Του είπε πως ήταν το δωμάτιο καθώς ο ιατροδικαστής τον άκουγε σχεδόν παγωμένος. Έφυγε από τον ιατροδικαστή και κατευθύνθηκε προς την αίθουσα όπου είχαν τα στοιχεία. Πήρε μερικές φωτογραφίες του αγαλματιδίου και των συμβόλων που ήταν στους τοίχους του θύματος και πήγε στο γραφείο του αρχηγού. Τον ενημέρωσε για τις φωτογραφίες και του είπε πως φεύγει «Θα μελετήσω την υπόθεση στο σπίτι και αύριο το πρωί θα ξεκινήσω έρευνα. Καληνύχτα.».

Έφτασε κουρασμένος στο σπίτι, στερέωσε τις φωτογραφίες στον πίνακα για τις υποθέσεις και έπεσε για ύπνο σκεπτόμενος το αγαλματίδιο. Ήταν γύρω στα 35 εκατοστά, φτιαγμένο από μόλυβδο, στο φυσικό χρώμα του υλικού, παρίστανε έναν άνδρα καθισμένο σε έναν θρόνο, με κεφάλι χταποδιού και πλοκάμια να βγαίνουν από τους ώμους. Περίεργο σχήμα, ακατανόητο, πρώτη φορά έβλεπε κάτι τέτοιο, προφανώς ήταν μια θαλάσσια θεότητα. Τι δουλειά όμως είχε στο Χάρπεντεν αυτό; Αυτή η μικρή πόλη της κομητείας Χέρτφορντσάιρ της Αγγλίας απέχει χιλιόμετρα από θάλασσα, ούτε λίμνη ή ποτάμι δεν είχε, πως έφτασε αυτό εκεί; Γιατί σκότωσαν την κοπέλα; Ήταν μια θυσία; Τους ήξερε; Ήταν από 'κεί οι δολοφόνοι; Προφανώς ο ένας ήταν γιατρός, πολύ καλός μάλιστα, τι δουλειά είχε σε όλο αυτό όμως; Ερωτήσεις, αυτές και άλλες πολλές γυρνούσαν στο μυαλό του καθώς αποκοιμιόταν. Έπρεπε να βρει γρήγορα τις απαντήσεις και τους ενόχους πριν γίνει κι άλλη δολοφονία...

 

Όλοι στο τμήμα έτρεχαν πάνω κάτω, ο αρχηγός ήταν μες στα νεύρα και τα τηλέφωνα χτυπούσαν, κυρίως από δημοσιογράφους που ζητούσαν να μάθουν νεότερα για την υπόθεση. Αυτό που εκνεύριζε περισσότερο τον αρχηγό ήταν πως τα τηλεφωνήματα ήταν μια συνεχής υπενθύμιση πως βρίσκονταν σε αδιέξοδο! Έστειλε δυο τρεις αρχιφύλακες να ερευνήσουν το μονοπάτι πίσω και γύρω από το σπίτι του θύματος μήπως βρουν κάτι που τους ξέφυγε την προηγούμενη μέρα και βοηθήσει στην έρευνα. Έστειλε και μερικούς επιθεωρητές να ρωτήσουν τους γείτονες αν θυμήθηκαν κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει. Ο Ντάνιελ έψαχνε στοιχεία για τα σύμβολα και τον τρόπο δολοφονίας σε βιβλία και στο διαδίκτυο. Το μόνο που βρήκε ήταν κάποια παραπλήσια σύμβολα αλλά κανένα ίδιο. Ουσιαστικά δεν είχε καν αρχίσει να ερευνά μιας που δεν υπήρχε τίποτα διαθέσιμο. Λες και όλα ήταν από άλλο κόσμο που απλά σκότωσαν και εξαφανίστηκαν έτσι αθόρυβα όπως ήρθαν...

«Όλιβερ Τζόνσον.» είπε ο αρχηγός που σήκωσε το τηλέφωνο του αμέσως μόλις χτύπησε. «Γεια σου Όλιβερ, εδώ Έντουαρντ Χάντσον από τα κεντρικά.» είπε η φωνή του Διοικητή της αστυνομίας της κομητείας του Χέρτφορντσαιρ. «Καλημέρα κύριε Διοικητά!» είπε ο αρχηγός δυνατά. «Καλή σου μέρα Όλιβερ.» απάντησε ο διοικητής μπαίνοντας αμέσως στο θέμα για το οποίο πήρε «Έχουμε κάποια εξέλιξη στην υπόθεση Πέννινγκ; Μια βδομάδα έχει περάσει και δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμα.» Ο αρχηγός σοβάρεψε και έσκυψε το κεφάλι απολογητικά αν και ο διοικητής δεν μπορούσε να τον δει. «Τίποτα ακόμα κύριε, κανένα στοιχείο, κανένα αποτύπωμα, ούτε ίχνη· τίποτα δεν άφησαν οι ένοχοι.». «Μου λες πως εξαφανίστηκαν; Δεν γίνεται αυτό, ψάξτε κι άλλο!» είπε με αυστηρό τόνο ο διοικητής. «Ψάχνουμε ασταμάτητα αλλά δεν υπάρχει τίποτα, ούτε τα σύμβολα δεν βρίσκουμε πουθενά. Ο επιθεωρητής μας ειδικεύεται σε αυτά αλλά προς το παρόν δεν βρήκε τίποτα. Είναι θέμα χρόνου κύριε!» είπε με θάρρος ο αρχηγός προσπαθώντας να δείξει εμπιστοσύνη στον Ντάνιελ. «Το ελπίζω να είναι θέμα χρόνου,» είπε ο διοικητής «γιατί αν ξαναγίνει κάτι τέτοιο και δεν έχουμε στοιχεία θα προκληθεί πανικός  Όλιβερ και αυτό δεν θα αρέσει καθόλου στους από πάνω. Θα ξανατηλεφωνήσω για να ενημερωθώ, καλή σου μέρα.» είπε με πιο έντονο ύφος ο διοικητής. «Καλή σας μέρα κύριε διοικητά...» είπε κλείνοντας το τηλέφωνο ο αρχηγός και φώναξε τον Ντάνιελ. «Χάρρινγκτον στο γραφείο μου!!!». Ο Ντάνιελ μπήκε βιαστικά μέσα. «Πως πάει η έρευνα; Μόλις μου τηλεφώνησε ο διοικητής και τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά. Πρέπει να βρούμε κάτι γρήγορα. Βγες στους δρόμους, ψάξε, κάνε κάτι!». «Έγινε αρχηγέ!» είπε ο Ντάνιελ «φεύγω αμέσως!!».

«Ενδιαφέρεστε για την μυθολογία των Αρχαίων;» Άκουσε μια φωνή να του λέει από δίπλα του. Σήκωσε το κεφάλι με απορία, στο παγκάκι πλάι του καθόταν ένας νεαρός. «Ε;» Κατάφερε να πει μέσα στο ξάφνιασμά του. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν απορροφημένος στα χαρτιά του. «Τα σύμβολα που μελετάτε στις φωτογραφίες ανήκουν στη μυθολογία των Αρχαίων Θεών.» Είπε ο νεαρός. «Κι εσύ από που ξέρεις γι’ αυτά;» ρώτησε με έκπληξη ο Ντάνιελ. «Είμαι φοιτητής κοινωνικών επιστημών στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και είδα αυτά τα σύμβολα κάποτε που έψαχνα πληροφορίες για μια εργασία.». «Σχετικά με αυτά τα σύμβολα;» είπε έκπληκτος ο Ντάνιελ. «Όχι, απλά τα είδα τυχαία και τα κοίταξα λίγο γιατί βρίσκω ενδιαφέρουσα την όλη μυθολογία.  Δεν είναι σαν τις άλλες, είναι διαφορετική!» είπε με ενθουσιασμό ο νεαρός. «Νικ Μόρις!» συστήθηκε και άπλωσε το χέρι του. «Επιθεωρητής Ντάνιελ Χάρρινγκτον.» είπε, του έδωσε το χέρι και συνέχισε «Που μπορώ να μάθω περισσότερα γι’ αυτά τα σύμβολα;». «Περάστε από το πανεπιστήμιο αύριο το πρωί. Η καθηγήτρια μου η μις Γκραντ θα ξέρει γι’ αυτό το θέμα. Αυτό είναι το νούμερό μου, πάρε με μόλις φτάσεις να σε πάω σ’ εκείνην. Θα την ενημερώσω να ξέρει.» απάντησε ο Νικ. «Σ’ ευχαριστώ, με σώζεις!» είπε με ένα χαμόγελο ο Ντάνιελ. «Μπορώ να ρωτήσω προς τι αυτό το ενδιαφέρον;» Ρώτησε ο Νικ βλέποντας τη χαρά του Ντάνιελ. «Ανέλαβα την υπόθεση δολοφονίας της κοπέλας της οδού Στιούαρτ και αυτά τα σύμβολα ίσως παίζουν κάποιο ρόλο.» είπε ο Ντάνιελ. «Πρέπει να φύγω τώρα.» είπε ο Νικ «Περιμένω τηλεφώνημά σου αύριο. Καλό απόγευμα.». «Θα σου τηλεφωνήσω μόλις φτάσω.» Απάντησε ο Ντάνιελ και έφυγε κι αυτός.

 

Όταν έφτασε στο χώρο του πανεπιστημίου πήρε τηλέφωνο τον Νικ,  κανόνισαν να συναντηθούν στην καφετέρια της σχολής και κατευθύνθηκε προς τα εκεί. Πήρε να πιει έναν καφέ και λίγα λεπτά μετά είδε τον Νικ και την καθηγήτρια του να έρχονται προς το μέρος του. Μια αδύνατη μετρίου αναστήματος κοπέλα, με κόκκινα μαλλιά και καφετιά μάτια, γύρω στα 30. Τα μαύρα κοκκάλινα γυαλιά που φορούσε την κολάκευαν ιδιαίτερα. Μόλις έφτασαν δίπλα του ο Νικ έκανε τις συστάσεις κι έφυγε γιατί είχε μάθημα, έτσι ο Ντάνιελ την ρώτησε για το άγαλμα στη φωτογραφία. «Θα ήθελα να μάθω πληροφορίες γι’ αυτό.» είπε δείχνοντας της την φωτογραφία του αγαλματιδίου. Αυτή το κοίταξε και γύρισε το βλέμμα της στο πλάι με αποστροφή. «Καλύτερα να έρθετε στο στο σπίτι μου επιθεωρητά. Έχω μάθημα τώρα και οι πληροφορίες είναι αρκετές. Αυτή είναι η διεύθυνση και το τηλέφωνο μου. Ελάτε στις 6.» Του έδωσε την κάρτα της και τον καλημέρισε ευγενικά καθώς έφευγε.

 

«Λοιπόν κύριε Χάρρινγκτον,» είπε η Έμμα κρατώντας το φλιτζάνι με τον καφέ στα χέρια της «προς τι το ενδιαφέρον σας γι’ αυτή τη θρησκεία;». «Καθαρά επαγγελματικό.» απάντησε ο επιθεωρητής. «Ανέλαβα την υπόθεση δολοφονίας της οδού Στιούαρτ, βρήκαμε αυτό το άγαλμα στον τόπο του φόνου και αυτά τα σύμβολα στους γύρω τοίχους». Της έδειξε τις υπόλοιπες φωτογραφίες εξηγώντας της τις θεωρίες του. «Οι υποθέσεις σου είναι σωστές ως προς την λειτουργία των συμβόλων. Μάλλον προσπαθούν να καλέσουν τους αρχαίους θεούς» του είπε. «Θα γίνουν δηλαδή κι άλλοι φόνοι;» ρώτησε ο επιθεωρητής. «Πολύ πιθανόν. Οι οπαδοί τους είναι παντού και ψάχνουν τον τρόπο να ανοίξουν τις πύλες για να επιστρέψουν οι Θεοί τους. Θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν». «Υπάρχει περίπτωση να είναι μπλεγμένοι άνθρωποι σε υψηλές θέσεις; Γιατροί ή δικηγόροι για παράδειγμα;» ρώτησε σκεπτικός ο Ντάνιελ. «Πολύ φοβάμαι πως ναι, δεν υπάρχουν στοιχεία για την δράση τους, ξέρουμε πως υπάρχουν αλλά δεν ξέρουμε ποιοι και γιατί. Αυτό σημαίνει πως κάποια ψηλά ιστάμενα πρόσωπά είναι μπλεγμένα...» είπε σκεπτική η Έμμα. «Ο Νικ μου είπε πως αυτή η θρησκεία τον ενδιαφέρει γιατί είναι διαφορετική. Δηλαδη, τι το διαφορετικό έχει;». Η Έμμα σοβάρεψε, έβγαλε τα γυαλιά της και τον κοίταξε κατάματα καθώς του αφηγούταν την μυθολογία των αρχαίων θεών. «Οι άνθρωποι αυτοί είναι τρελοί...» αναφώνησε ο Ντάνιελ. «Ίσως ναι, ίσως και όχι.» είπε ανέκφραστη η Έμμα «Ο μεγαλύτερος θεός τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους βρίσκεται στον ωκεανό. Λένε πως μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους μέσα από τα όνειρα τους. Όσο παράλογο και αν ακούγεται, έχει ίσως μια βάση. Ξέρω ανθρώπους που έψαχναν απλά πληροφορίες για το θέμα αυτό και όσο πιο βαθιά έμπαιναν έβλεπαν εφιάλτες ώσπου τρελάθηκαν. Κοιμάται λένε στο βυθό της θάλασσας στην ιερή του πόλη και επηρεάζει τους ανθρώπους μέσω των ονείρων, τους τρελαίνει!». «Και τι περιμένει και δεν ξυπνάει να δείξει στους οπαδούς του πως είναι εδώ και μας ελέγχει;» ρώτησε σχεδόν ειρωνικά ο Ντάνιελ. «Περιμένει να πάρουν τη σωστή τους θέση τα αστέρια...» είπε η Έμμα διστακτικά και ήπιε μια γουλιά τσάι με το βλέμμα χαμηλωμένο. «Δηλαδή πρέπει να προσέχω και την ψυχική υγεία μου εκτός από την σωματική, αν είναι αληθινά όλα αυτά. Εσείς που τα ξέρετε;». «Αν διαβάσετε όλα αυτά τα βιβλία θα δείτε επιθεωρητά» απάντησε η Έμμα σοβαρή και πήρε μια βαθιά ανάσα. «Αυτό θα κάνω,» είπε ο Ντάνιελ «Προς το παρόν θα πέσω για ύπνο να καθαρίσει το μυαλό μου και μόλις ξυπνήσω θα τα μελετήσω προσεκτικά.». Σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς την πόρτα κρατώντας μια στοίβα βιβλία έτοιμα να του πέσουν. «Αν έχω κάποια απορία θα σας τηλεφωνήσω». «Φυσικά, μη διστάσετε. Καληνύχτα» είπε η Έμμα καθώς του άνοιγε την πόρτα.

 

Καθώς οδηγούσε οι σκέψεις έτρεχαν στο μυαλό του για την περίεργη αυτή θρησκεία, για την κοσμογονία που πρώτη φορά άκουγε, για τους θεούς που εξουσίαζαν τον κόσμο κατά τη δημιουργία του. Την έλευση άλλων θεών, από άλλους πλανήτες που έδιωξαν τους θεούς αυτούς εκτός από τον αρχηγό τους ο οποίος τώρα βρίσκεται στο βυθό της θάλασσας. Οι οπαδοί τους που παραμονεύουν στις σκιές και προσπαθούν να τους φέρουν πίσω, οι φυλές των Ινδιάνων που λάτρευαν θαλάσσιους θεούς και ταυτόχρονα τους φοβούνταν στην Αμερική. Όλα αυτά τώρα εμφανίζονταν στην Αγγλία στη μικρή επαρχία του Χέρτφορντσάιρ και αυτός έπρεπε να βρει την άκρη, έπρεπε να τους σταματήσει πριν γίνουν κι άλλοι φόνοι. Ένιωσε να αποκοιμιέται στο τιμόνι αλλά τα φώτα και ο δυνατός ήχος της κόρνας του διερχομένου αυτοκινήτου τον ξύπνησε πριν συγκρουστούν, άρχισε να τον κυριεύει η κούραση αλλά έφτασε σπίτι...

Τον ξύπνησε το τηλέφωνο μια ώρα περίπου πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι, μόλις το έβαλε στο αυτί του άκουσε τη φωνή του αρχηγού να ουρλιάζει πως έγινε κι άλλος φόνος., αυτή τη φορά πίσω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Έκλεισε το τηλέφωνο και άρχισε να ντύνεται γρήγορα. Λίγα λεπτά αργότερα φτάνοντας στον σταθμό είδε τους δημοσιογράφους να βομβαρδίζουν με ερωτήσεις τους αστυνομικούς. Πέρασε γρήγορα αλλά διακριτικά από μέσα τους για να φτάσει πίσω από το κτίριο, ανάμεσα στα δέντρα, όπου είδε το σώμα ενός άντρα να κρέμεται από ένα κλαδί. «Γκράχαμ Μίλλερ, 53, ιδιωτικός υπάλληλος σε μεταφορική εταιρία. Τον βρήκαν δύο άτομα που έκαναν βόλτες μέσα στα δέντρα πριν από λίγη ώρα.» είπε ο αρχηγός μόλις τον είδε κοιτώντας το σώμα που κρεμόταν. «Ας τον κατεβάσει κάποιος!», φώναξε. Το σώμα ήταν ακίνητο από την έλλειψη ανέμου το πρωί, ήταν δεμένος από το λαιμό, φορούσε ένα κοστούμι, η γραβάτα κρεμόταν πάνω από τον δεξί ώμο και το πουκάμισο του είχε γίνει τελείως κόκκινο από το αίμα. Τον κατέβασαν οι νοσοκόμοι, που μόλις είχαν φτάσει για να τον πάνε στο νεκροτομείο, με τη βοήθεια μερικών αστυνομικών. Ο Ντάνιελ κοίταξε το δέντρο και το σχοινί που ήταν δεμένο, το σώμα για τυχόν σημάδια. Έπειτα ερεύνησε το έδαφος και τις ρίζες του δέντρου αλλά δε βρήκε τίποτα. «Πάλι τίποτα!» είπε φανερά εκνευρισμένος στον αρχηγό «πως καταφέρνουν και δεν αφήνουν ίχνη; Πετάνε;». Περπάτησε γύρω από το δέντρο κοιτώντας παντού ερευνητικά, ήταν αποφασισμένος να βρει κάτι, δεν γίνεται να μην άφησαν ίχνη και δεύτερη φορά οι ένοχοι, ήταν αδύνατον. «Τι ώρα θα περάσεις από τον ιατροδικαστή να πάρεις την έκθεση;» ρώτησε ο αρχηγός. «Δεν ξέρω.» απάντησε κοφτά ο Ντάνιελ. «Θα ψάξω καλά εδώ για στοιχεία και μετά βλέπουμε.» «Εντάξει.» είπε ο αρχηγός, που προτίμησε να μη φέρει αντίρρηση βλέποντας τον εκνευρισμένο, κι έφυγε. Εκείνος κοίταζε προσεκτικά κάθε σπιθαμή του εδάφους για να βρει κάτι, οτιδήποτε είχε σχέση με τους ενόχους. Και βρήκε. Ένα μενταγιόν, μέσα σε κάτι χόρτα λίγα μέτρα από το δέντρο από το οποίο κρεμόταν ο άτυχος άντρας, φτιαγμένο από κάτι που έμοιαζε με κόκαλο είχε σκαλισμένο επάνω ένα μάτι. Ήταν σίγουρος πως ανήκε σε κάποιον από τους δολοφόνους επειδή αντί για κορδόνι κρεμόταν από φύκια. Προφανώς συνδεόταν με την θάλασσα όπως οι θεοί στους οποίους απευθύνονταν οι δύο φόνοι.

Ενημέρωσε τον αρχηγό για την εξέλιξη αυτή, έβαλε ανθρώπους να ψάξουν για άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό με “εξωτική” όπως είπε εμφάνιση και πήρε τηλέφωνο την δεσποινίδα Γκραντ για να την συμβουλευτεί σχετικά με το μάτι.  Ο Νικ θέλησε να βοηθήσει ψάχνοντας και αυτός μήπως αναγνώριζε κάποιον οπαδό της θρησκείας των αρχαίων αλλά ο Ντάνιελ δεν τον άφησε λόγω της επικινδυνότητας. Έτσι αρκέστηκε στο να ψάχνει ιστοσελίδες των οπαδών για τις οποίες θα ήξεραν λίγοι.

 

Επί δύο βδομάδες όλα κυλούσαν ομαλά, η αστυνομία έκανε έρευνες με κάποιο σκοπό και ο αρχηγός ησύχασε λίγο περιμένοντας κάποιο αποτέλεσμα. Ήταν γύρω στις τρεισήμισι το βράδυ και ο επιθεωρητής κοιμόταν. Το δωμάτιο φωτιζόταν μόνο από μια λάμπα απέναντι από το παράθυρό του. Ήταν μια ήσυχη και ζεστή βραδιά. Ξαφνικά μέσα στη νύχτα χτύπησε το τηλέφωνο και ο Ντάνιελ. Πετάχτηκε από τον ύπνο του λες και έβλεπε εφιάλτες και το σήκωσε έτοιμος να ακούσει πως βρέθηκε κι άλλο πτώμα. Ανακουφίστηκε όταν άκουσε τη φωνή του Νικ από την άλλη πλευρά, αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Τον άκουσε τρομαγμένο να του ζητάει να πάει αμέσως στο σπίτι του. Κάτι είχε συμβεί.

Ανέβηκε τις σκάλες γρήγορα. Μόλις είδε την μισάνοιχτη πόρτα στάθηκε για λίγο σκεπτόμενος την πιθανότητα να μπήκε κάποιος στο σπίτι. Έβγαλε το πιστόλι του και προχώρησε αργά προς τα μέσα. Όλα ήταν τακτοποιημένα στο σαλόνι. Συνέχισε προς το δωμάτιο από τον οποίον ερχόταν φως. Έγειρε το κεφάλι του να δει καλύτερα και είδε τον Νικ στο κρεβάτι, τρομοκρατημένο. «Τι έγινε;» ρώτησε ο επιθεωρητής καθώς τον κοιτούσε αποσβολωμένος «Νόμιζα πως μπήκε κάποιος και σου επιτέθηκε.». Ο Νικ άνοιξε τα μάτια και ανασηκώθηκε όσο μπορούσε. «Κάτι χειρότερο.» απάντησε με φωνή που έτρεμε «Είμαι ο επόμενος!». «Τι;» έκανε ο επιθεωρητής ξαφνιασμένος. «Έψαχνα στον ίντερνετ σελίδες με οπαδούς,» ξεκίνησε να αφηγείται ο νεαρός «όταν βρήκα μία πολύ σκοτεινή σελίδα. Αμέσως γράφτηκα και άρχισα να περιηγούμαι. Είχε παντού σύμβολα των αρχαίων παρόμοια με αυτά που είδα στις φωτογραφίες. Υπήρχαν κείμενα σε μια άγνωστη γλώσσα και ένα βίντεο το οποίο μόλις έπαιξε αποκοιμήθηκα.» Ο Ντάνιελ τον κοίταξε κάπως δύσπιστος αλλά τον παρακίνησε να συνεχίσει. «Είδα πως ήμουν σε έναν σκοτεινό διάδρομο και περπατούσα. Γύρω μου υπήρχαν πόρτες αλλά δεν έδινα σημασία, προχωρούσα μπροστά χωρίς να σταματάω. Έφτασα στο τέρμα του διαδρόμου. Ο δρόμος εκεί χωριζόταν δεξιά και αριστερά. Χωρίς να το σκεφτώ πήρα τον αριστερό και συνέχισα ευθεία. Περπατούσα αργά όταν είδα κάποιους με μανδύες και κουκούλες ναι βγαίνουν από μια πόρτα και να στρέφονται προς το μέρος μου. Ευτυχώς δεν ήταν πολύ φωτεινά κι έτσι από μακριά δεν με πρόσεξαν. Για να κρυφτώ μπήκα σε μια πόρτα στα δεξιά μου. Μόλις την έκλεισα είδα να γυρίζει προς το μέρος μου ένας άντρας με έναν μαύρο μανδύα και να με δείχνει με το δάχτυλο του. Είχα παγώσει, στεκόμουν και τον κοιτούσα τρομοκρατημένος χωρίς να μπορώ να βγάλω άχνα. Ξαφνικά χωρίς να κάνει την παραμικρή κίνηση η κουκούλα βγήκε και αποκάλυψε ένα... ένα τρομακτικό... ππ... πρόσωπο... απερίγραπτο, ούρλιαζε είσαι ο επόμενος ξανά και ξανά και τότε ξύπνησα.». Ο Ντάνιελ τον κοίταζε σκεπτικός. Φαινόταν πως πίστευε ότι ήταν απλά ένα όνειρο, ο Νικ όμως ήταν αποφασισμένος πως ήταν αλήθεια, πως τον είχαν στοχοποιήσει. «Δεν με πιστεύεις.» Είπε ξαφνικά ο Νικ σπάζοντας τη σιωπή. «Δεν είναι αυτό, δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω,» απάντησε ήρεμα ο Ντάνιελ «Απλά ήταν όνειρο και είναι κάπως δύσκολο να το πιστέψω, αν και δεν έχω καμία αμφιβολία για την εγκυρότητα του λόγου σου.».

Κοιτάχτηκαν για λίγα δευτερόλεπτα αμίλητοι και μετά ο Ντάνιελ σηκώθηκε και έκανε ένα γύρο στο δωμάτιο, πήγε προς το παράθυρο και κοίταξε το φεγγάρι αμίλητος. Σκεφτόταν το όνειρο του Νικ, την συζήτηση με την Έμμα σχετικά με την εισβολή των αρχαίων θεών στα όνειρα των ανθρώπων. Κοίταζε το φεγγάρι και σκεφτόταν πως θα μπορούσε κανείς να μπει στα όνειρα κάποιου άλλου όταν με την άκρη του ματιού του πρόσεξε μια σκιά να κινείται. Έστρεψε το κεφάλι και είδε κάποιον με κουκούλα να κρύβεται μέσα στους θάμνους. Κατάλαβε πως ήταν αλήθεια. Αν δεν προστάτευε τον Νικ θα πέθαινε. Κάτι είχε βρει στην ιστοσελίδα, κάτι σημαντικό. Ο νεαρός ήταν τρομοκρατημένος. Ήθελε να βοηθήσει στην έρευνα αλλά τώρα έγινε στόχος, η καρδιά του χτυπούσε  τόσο δυνατά που νόμιζε ότι θα σπάσει, έκατσε στο κρεβάτι να πάρει βαθιές ανάσες και ο επιθεωρητής βγήκε από το δωμάτιο. Πήγε στο σαλόνι και πρόσεξε την βιβλιοθήκη λίγο πιο δίπλα από τον καναπέ. Απ’ ότι φαίνεται ο Νικ προτιμούσε να διαβάζει όταν καθόταν παρά να βλέπει τηλεόραση. Κοίταξε γύρω του το υπόλοιπο δωμάτιο. Όλα ήταν τακτοποιημένα. Δεν θύμιζε σπίτι φοιτητή, σκέφτηκε, και πήγε προς το παράθυρο να δει αν ήταν ακόμα εκεί η σκοτεινή φιγούρα. Ο δρόμος κάτω από το διαμέρισμα ήταν ήσυχος. Καμία κίνηση, ούτε αέρας δεν φυσούσε, και όπως φαινόταν έφυγε και αυτός που παρακολουθούσε το σπίτι.

  Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ


Παρήγγειλαν από μία μπύρα και άρχισαν να συζητάνε για την προστασία του Νικ, όταν χτύπησε το τηλέφωνο του επιθεωρητή. Έπιασαν έναν ύποπτο. Έπρεπε να πάει στο τμήμα να τον ανακρίνει και να δει αν ήταν αυτός που έχασε το μενταγιόν. Τελικά πήγε τον φοιτητή στο σπίτι του για να πάρει μερικά πράγματα και από 'κεί  στο δικό του για μεγαλύτερη ασφάλεια όσο ήταν στο τμήμα. Όταν έφτασε είδε τους πάντες να συζητάνε για τον καινούριο κρατούμενο. Για κάποιο λόγο κανείς δεν πίστευε ότι ήταν αναμειγμένος στους φόνους. Μόλις άνοιξε την πόρτα για να μπείκε στα κρατητήρια κατάλαβε το γιατί. Ήταν ένας κοντός μελαμψός άντρας γύρω στα 50, πολύ αδύνατος και ντυμένος με κουρέλια. «Που τον βρήκατε;» ρώτησε μόλις τον είδε. «Περιπλανιόταν στο πάρκο, ήταν σαν χαμένος και ο μόνος που ταίριαζε στις περιγραφές σας επιθεωρητά.» απάντησε ένας αρχιφύλακας. «Ο αρχηγός είναι εδώ;». «Θα έρθει σε λίγο.» Τον κοίταξε πίσω από το τζάμι για λίγες στιγμές και σκεφτόταν αν αυτό το ανθρωπάκι ήταν ικανό να κάνει φόνους ή να βοηθήσει κάποιον ή κάποιους να σκοτώσουν. Πήρε μια βαθιά ανάσα και μπήκε στην αίθουσα ανακρίσεων, κάθισε δίπλα του και τον ρώτησε πως τον λένε. «Μετσουράτο.» απάντησε σκυφτός με ήρεμη φωνή. «Από που είσαι Μετσουράτο;» ρώτησε ο επιθεωρητής τον άντρα «είσαι Ινδιάνος;» «Είμαι από τη φυλή των Πεκουότ, απόγονος των λίγων που επέζησαν της μεγάλης σφαγής. Η περιοχή μας λέγεται Κονέκτικατ πλέον για τους λευκούς.» Μιλούσε ήρεμα, χωρίς να φοβάται ή να ψιθυρίζει, ήξερε τι έλεγε και πως θα το πει. «Ποια σφαγή;» ρώτησε ο Ντάνιελ με απορία. «Την σφαγή των προγόνων μου από τους λευκούς που ήρθαν να μας κατακτήσουν. Δεν τους έφτανε πως έπαιρναν τη γη μας, ήθελαν και να μας εξαφανίσουν.» Ο επιθεωρητής δεν κατάλαβε γιατί μιλούσε μιας που δεν είχε ιδιαίτερες γνώσεις περί ινδιάνικης ιστορίας κι έτσι ρώτησε για το φόνο. «Που ήσουν το βράδυ της 12ης Ιουλίου;». Ο Ινδιάνος ατάραχος συνέχισε να τον κοιτάζει μέσα στα μάτια πριν απαντήσει. «Προσευχόμουν», είπε. «Που προσευχόσουν;» ρώτησε ο Ντάνιελ κοιτάζοντας τον ύποπτα. «Σε είδε κανείς για να το επιβεβαιώσει;». «Προσευχόμουν στους Θεούς. Δεν ήταν κανείς εκεί γιατί αυτή είναι μια προσωπική στιγμή. Οι Θεοί μου το ξέρουν και αυτό μου φτάνει!» είπε ο Μετσουράτο με έναν αποφασιστικό τόνο στη φωνή του. «Τι έκανες στο πάρκο;» ρώτησε σοβαρός ο Ντάνιελ, «Περιπλανιόσουν σαν χαμένος. Βρισκόσουν σε έκσταση; Πήρες κάποιο ναρκωτικό;» «Το ναρκωτικό μου είναι η θρησκεία μου, οι Θεοί μου, αυτοί με προστατεύουν και με οδηγούν και λόγω της θρησκείας μου οι Λευκοί σφαγίασαν τους προγόνους μου.» είπε ο Μετσουράτο υπερήφανος. Ο Ντάνιελ δεν κατάλαβε τι εννοούσε με όλα αυτά «Καλώς» είπε κι έφυγε.

Έπεσε στο κρεβάτι συλλογιζόμενος αυτά που είπε ο Ινδιάνος αλλά δεν μπορούσε να βγάλει άκρη κι έτσι αποκοιμήθηκε.

 

Έπινε καφέ στις 7:30 το πρωί όταν χτύπησε το τηλέφωνο, ήταν ο Νικ, είδε ένα όνειρο στο οποίο ήταν δεμένος χειροπόδαρα σε κάποια προβλήτα και κάποιοι άντρες με μανδύες τον έριχναν στο νερό. Ήταν τρομοκρατημένος. Έμοιαζε αληθινό, σχεδόν ένιωσε να πνίγεται. Ο Ντάνιελ δεν ήξερε τι να κάνει, τον καθησύχασε λέγοντας του πως ήταν ένα όνειρο μόνο και πως δεν θα πάθει τίποτα και έφυγε για το τμήμα. Είχε να ρωτήσει κάποια πράγματα ακόμα τον Ινδιάνο, περισσότερο για το μενταγιόν που βρήκε. Είχε την υποψία πως ο Μετσουράτο κάτι ήξερε. Έφτασε στο τμήμα για να μάθει πως τον άφησαν ελεύθερο λίγα λεπτά νωρίτερα λόγω έλλειψης στοιχείων. Πήγε να παραπονεθεί στον αρχηγό αλλά δεν βγήκε ανταπόκριση. «Δεν είχαμε στοιχεία, ούτε του απαγγείλαμε κατηγορίες, δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε άλλο.». «Μα είχα κάποιες ερωτήσεις ακόμα.» είπε ο Ντάνιελ σε έντονο τόνο. «Δεν φταίμε εμείς, οι νόμοι» είπε ο αρχηγός «Ας τον ρωτούσες το βράδυ, εδώ το πέρασε.». «Τον ρώτησα κάποια τυπικά πράγματα, τα υπόλοιπα θα τα ρωτούσα σήμερα, δεν ήξερα πως θα τον αφήνατε τόσο νωρίς.». Έφυγε από το γραφείο και μην ξέροντας τι να κάνει σκέφτηκε να μάθει περισσότερα για το δεύτερο θύμα, τον Γράχαμ Μίλλερ. Το θύμα ήταν υπάλληλος σε μεταφορική εταιρία, πραγματοποιούσε συχνά ταξίδια στο εξωτερικό λόγω της δουλειάς του και έτσι σκέφτηκε να περάσει από τον χώρο εργασίας του να δει αν υπήρχε κάτι που να τον έβαζε σε κίνδυνο σε κάποια από τις πρόσφατες δουλειές του. Τελικά δεν ήταν υπάλληλος αλλά συνιδιοκτήτης στην μεταφορική εταιρία Μίλλερ & Κάρτερ. Έφτασε στα γραφεία της εταιρίας αλλά ο κ. Κάρτερ έλειπε στο εξωτερικό όπως του είπε η γραμματέας. «Μπορώ να μάθω για τις τελευταίες δουλειές του κυρίου Μίλλερ;» ρώτησε ο Ντάνιελ δείχνοντας το σήμα του. «Λυπάμαι πολύ.» του είπε η κοπέλα «Τα αρχεία των πελατών μας είναι απόρρητα.». «Ακόμα και για την αστυνομία;» είπε ο Ντάνιελ. «Ακόμα και για την αστυνομία!» απάντησε σοβαρά η κοπέλα. «Τότε μπορείτε να μου πείτε για τις τελευταίες του δουλειές τουλάχιστον; Ερευνώ το φόνο του και πρέπει να μάθω κάποια πράγματα, ίσως κάποιος από τους πελάτες του ευθύνεται για τον θάνατο του.». «Η τελευταία του δουλειά ήταν στην Αμερική. Ασχολήθηκε πολύ καιρό με αυτήν. Δεν ξέρω και πολλά πράγματα και είναι πολύ πιθανό να μην αναφέρεται ούτε στα αρχεία γιατί ήταν πολύ διακριτικός με αυτό.» «Ευχαριστώ, καλή σας ημέρα.» είπε ο Ντάνιελ κι έφυγε. «Περίεργο το να κρύβει τέτοια πράγματα από την εταιρία. Τι να ήταν;» Σκέφτηκε καθώς κατευθυνόταν στον πανεπιστήμιο για να συναντήσει την Έμμα και να την ρωτήσει για τους Ινδιάνους Πεκουότ που έλεγε ο Μετσουράτο. Έπρεπε να μάθει ποια ήταν η θρησκεία τους και γιατί σφαγιάστηκαν από τους αποίκους.

«Καλημέρα Έμμα» είπε χαμογελαστός. «Καλημέρα και σε 'σας επιθεωρητά. Έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση;». «Κάτι έχουμε. Μπορώ να σας κάνω μερικές ερωτήσεις;» «Έχω κενό τώρα οπότε μπορώ να σας λύσω οποιαδήποτε απορία.» απάντησε κεφάτη η καθηγήτρια. «Χθες το βράδυ Συνέλαβαν έναν Ινδιάνο να περιπλανιέται στο πάρκο, του έκανα κάποιες ερωτήσεις και αυτός μου έλεγε για τους προγόνους του και πως τους σφαγίασαν οι Λευκοί λόγω της θρησκείας τους.» «Ποιοί ήταν οι πρόγονοι του;» ρώτησε η Έμμα. «Οι Πεκουότ. Είπε πως ζούσαν στο σημερινό Κονέκτικατ, επίσης είπε πως οι Θεοί του τον οδηγούν.» «Θεοί τους ήταν οι αρχαίοι που σας είπα όταν ήρθατε στο σπίτι μου, τα έθιμα τους ήταν τόσο αποτρόπαια για τους Ευρωπαίους αποίκους που προσπάθησαν να τους εξοντώσουν στη μεγάλη σφαγή. Λίγοι επέζησαν.» «Και ο Μετσουράτο είναι απόγονος αυτών των λίγων.» είπε σκεπτικός ο Ντάνιελ. «Προφανώς! Κάθε χρόνο θυσίαζαν μια παρθένα στους Θεούς τους, την αποκεφάλιζαν σε μια βάρκα και στράγγιζαν το αίμα της στη θάλασσα σαν προσφορά. Σύμφωνα με τους ιστορικούς οι Λευκοί τους σφαγίασαν για τους γνωστούς λόγους σαν κατακτητές, η αλήθεια όμως είναι πως αυτό έγινε λόγω της θρησκείας τους. Κάποια στιγμή οι Ινδιάνοι σκότωναν και λευκά κορίτσια και αυτό εξόργισε ακόμα περισσότερο τους αποίκους με τα γνωστά αποτελέσματα.». «Γι’ αυτό και μισεί τους Λευκούς τόσο πολύ. Θα μπορούσε να είναι ένας από τους δολοφόνους, αφού είναι οπαδός της θρησκείας αυτής. Όπως θα έμαθες έγινε κι άλλος φόνος, βρήκαμε τον συνιδιοκτήτη μιας μεταφορικής εταιρίας κρεμασμένο πίσω από τον σιδηρόδρομο. Κοντά στο σώμα του βρήκα αυτό το μενταγιόν.» είπε ο Ντάνιελ και της έδειξε το εύρημα από το σημείο που βρήκαν το πτώμα. «Προφανώς ανήκει σε κάποιον από τους δράστες, το σύμβολο είναι το μάτι που τα βλέπει όλα. Ανήκει στον μεγάλο Θεό τους, ο οποίος κοιμάται αλλά βλέπει τα πάντα στα όνειρα του, είναι σκαλισμένο σε κόκαλο κάποιου θαλάσσιου ζώου και έχει φύκια για να δείξει πως συνδέεται με την θάλασσα.» εξήγησε η Έμμα κοιτώντας προσεκτικά το μενταγιόν. «Πέρασε η ώρα, πρέπει να φύγω να δω τι γίνεται στο τμήμα, αν υπάρχει κάτι νεότερο με το θέμα του δεύτερου θύματος. Καλή σας ημέρα.».

Μόλις πάρκαρε το αυτοκίνητό του είδε τον αρχηγό να του κάνει νόημα να μην βγει και να τρέχει προς το μέρος του. «Χάρρινγκτον, πάω να ερευνήσω τα αρχεία της εταιρείας του Μίλλερ, μίλησαμε με εισαγγελέα και μας έδωσε άδεια. Εσύ πήγαινε να βρεις τον Κόλινς. Εντόπισαν το σπίτι του Ινδιάνου που ανέκρινες. Δες μήπως υπάρχει κάποιο στοιχείο ή ξέρουν κάτι οι γείτονες.». «Φεύγω αμέσως!» είπε ο επιθεωρητής. Έξω από το σπίτι ήταν ο Κόλινς και ο Πάλμερ. «Δεν είναι εδώ ο Ινδιάνος αλλά πρέπει να δεις το σπίτι του! Εμείς θα πάμε να ρωτήσουμε τους γείτονες αν ήξεραν κάτι γι’ αυτόν.» Ο Ντάνιελ μπήκε στο σπίτι κοιτώντας προσεκτικά γύρω του. Στους τοίχους υπήρχαν ζωγραφισμένα σύμβολα και στο κέντρο όλων αυτών ήταν το μάτι από το μενταγιόν που βρήκε. Εκτός από τους ζωγραφισμένους τοίχους το σαλόνι δεν είχε τίποτα παράξενο. Προχώρησε στο υπνοδωμάτιο, ήταν σκοτεινό και κάπως υγρό λες και είχε βρέξει μέσα. Οι τοίχοι ήταν μαύροι και το κρεβάτι άστρωτο και βρώμικο. Ακόμα πιο μέσα, στο μπάνιο, η μπανιέρα ήταν γεμάτη αίματα από το οποίο υπήρχαν παντού πιτσιλιές  στους τοίχους και τον καθρέφτη. Μετά το μπάνιο μπήκε στο δεύτερο υπνοδωμάτιο. Εκεί όπως και στο σαλόνι οι τοίχοι ήταν ζωγραφισμένοι με περίεργα σύμβολα και το μάτι στο κέντρο ακριβώς του ταβανιού. Στη μέση του δωματίου υπήρχε ένα άγαλμα μιας θαλάσσιας θεότητας ακριβώς όπως το αγαλματίδιο που βρήκε στο σπίτι της Ανν Πεννινγκ, του πρώτου θύματος. Αυτό ήταν σχεδόν 2 μέτρα και πάνω του υπήρχαν αίμα και φύκια. Αντίθετα από το υπόλοιπο σπίτι σε αυτό το δωμάτιο δεν υπήρχαν έπιπλα παρά μόνο ένας ματωμένος βωμός στο κέντρο και μερικά σκευή διασκορπισμένα εδώ κι εκεί. Αφού τράβηξε φωτογραφίες απ' ότι είδε άρχισε να ψάχνει για στοιχεία σε κάθε γωνιά του σπιτιού. Βρήκε μόνο ένα ημερολόγιο γραμμένο σε μια άγνωστη γλώσσα. Δεν έμοιαζε με τις ανθρώπινες γλώσσες, οι φράσεις δεν έμοιαζαν να έχουν νόημα. Το έβαλε στην τσέπη του και βγήκε από το σπίτι. Πήρε τηλέφωνο την Έμμα για να της πει για το εύρημα του και κατευθύνθηκε προς το αστυνομικό τμήμα για να δει τον αρχηγό και να μάθει από τους αστυνομικούς τι είπαν οι γείτονες. Όταν έφτασε βρήκε τον αρχηγό και την εισαγγελέα του τμήματος την μις Μπέικερ να ερευνούν τα χαρτιά της εταιρίας του Μίλλερ. Οι συνάδελφοι του τον ενημέρωσαν πως δεν έμαθαν τίποτα γιατί οι γείτονες δεν είχαν επαφές με τον Ινδιάνο.

Παρήγγειλε μια μπύρα όταν είδε τον Νικ ναι μπαίνει στο μαγαζί και να κατευθύνεται προς το μέρος του. «Όλα εντάξει; Σου συνέβη τίποτα περίεργο τις τελευταίες μέρες;» ρώτησε ο επιθεωρητής τον νεαρό που μόλις έκατσε δίπλα του. «Όχι, απλά νιώθω πως με παρακολουθούν και έχω περίεργα όνειρα, πολύ περίεργα. Και κάθε φορά τους νιώθω όλο και πιο κοντά, λες και περπατάω και κάποιος με ακολουθεί και με πλησιάζει όλο και περισσότερο.» είπε ο Νικ. «Εκτός από αυτά δεν έγινε κάτι άλλο; Δεν σε πλησίασε κανείς; Δεν σου επιτέθηκε; Κάτι που να αποδεικνύεται ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε κάποιους να σε προσέχουν.» «Τίποτα τέτοιο, αν γινόταν κάτι θα σε έπαιρνα αμέσως τηλέφωνο. Τίποτα καινούριο από την υπόθεση;», ρώτησε. «Τίποτα, ελπίζω να μας πάνε κάπου τα στοιχεία που βρήκαμε.» απάντησε ο Ντάνιελ. Έφυγαν μαζί και οι δρόμοι τους χώρισαν στην πλατεία όπου ο καθένας πήρε διαφορετικό δρόμο για το σπίτι του. Σε όλο το δρόμο ο Ντάνιελ σκεφτόταν το ημερολόγιο κι έτσι όταν έφτασε κάθισε στο γραφείο του και άρχισε να το μελετάει προσεκτικά. Ήλπιζε πως θα έβρισκε κάτι, δεν ήξερε τι, απλά κάτι. Γυρνούσε αργά τις σελίδες κοιτάζοντας προσεκτικά τα σύμβολα χωρίς να καταλαβαίνει τι βλέπει, απλά σύμβολα, ώσπου το βλέμμα του έπεσε πάνω στο μάτι, το μάτι στο μενταγιόν και στους τοίχους του Ινδιάνου. Έμεινε να το κοιτάζει σαν υπνωτισμένος για λίγο, κοίταξε και τις υπόλοιπες σελίδες και το έκλεισε αφού δεν βρήκε τίποτα. Έφαγε και κάθισε να δει τηλεόραση ώσπου να νυστάξει, ελπίζοντας το πρωί που θα πήγαινε στο τμήμα να του έλεγαν πως βρήκαν κάτι, ένα στοιχείο για να προχωρήσουν. Κάτι που θα τους έδειχνε τις κρυφές δουλειές του Μίλλερ και θα μπορούσαν να τις ερευνήσουν.

Οδηγώντας για το τμήμα το πρωί πήρε τηλέφωνο την Έμμα να την ρωτήσει πότε θα μπορούσε να δει το βιβλίο. «Φοβάμαι πως δεν θα μπορέσω να του ρίξω καμιά ματιά σύντομα.» Είπε η καθηγήτρια από την άλλη πλευρά του ακουστικού. «Γιατί; Συνέβη κάτι;» Ρώτησε ξαφνιασμένος ο Ντάνιελ. «Σε λίγες ώρες πετάω για Αμερική.» απάντησε η κοπέλα. «Πρέπει να παρευρεθώ σε ένα συνέδριο που θα γίνει στην Μασαχουσέτη για τις Κοινωνικές Επιστήμες και μαζί με δύο συναδέλφους μου θα εκπροσωπούμε το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.». «Καλό αυτό.» Είπε ο Ντάνιελ μη ξέροντας τι να πει. «Μόλις φτάσω θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί σας ώστε να μου στείλετε αν μπορείτε μερικές σελίδες από το βιβλίο να του ρίξω μια ματιά.» «Θα περιμένω, καλό ταξίδι.». Ο Ντάνιελ έκλεισε το τηλέφωνο. Όταν έφτασε στο τμήμα είδε την μις Μπέικερ να μιλάει με τον αρχηγό στο γραφείο του, οπότε περίμενε. Μόλις τον είδε ο αρχηγός του έκανε νόημα να μπει μέσα. «Χάρρινγκτον, επιτέλους, έχω καλά νέα!» είπε ο αρχηγός και σηκώθηκε από την καρέκλα του. «Πάω να πάρω ένα τηλέφωνο στα κεντρικά να τους ενημερώσω για την εξέλιξη αυτή και η δεσποινίδα Μπέικερ θα σου πει τι βρήκαμε στα χαρτιά της εταιρίας του Μίλλερ». Μόλις βγήκε από την αίθουσα η εισαγγελέας εξήγησε στον επιθεωρητή τα ευρήματα τους. «Βρήκαμε πως ο Μίλλερ συνεργαζόταν κρυφά με κάποιους στην Αμερική. Μετέφερε κάποια φορτία από την Μασαχουσέτη στο λιμάνι του Λονδίνου. Στα χαρτιά δεν αναφέρει τι μετέφερε ή ποιο πλοίο ήταν και για ποιους γίνονταν οι μεταφορές, στο ημερολόγιο του όμως που βρέθηκε ανάμεσα στα έγγραφα έγραφε πως φοβόταν. Του έλεγαν πως το τέλος θα έρθει σύντομα και πως κάποιοι θα έρθουν να κυβερνήσουν. Λίγο πριν πεθάνει οι φόβοι του μεγάλωναν όλο και περισσότερο και άρχισε να φέρνει αντιρρήσεις στις μεταφορές. Σήμερα το βράδυ θα φύγει το πλοίο που έκανε τις μεταφορές από το Λονδίνο και θα γυρίσει στην Αμερική. Αν κινηθούμε εγκαίρως ίσως βρούμε ποιο είναι, αλλιώς χάνουμε κάθε ίχνος τους.» Ακούγοντας όλα αυτά ο Ντάνιελ έμεινε σκεπτικός. «Πόσες μεταφορές έχουν γίνει;» ρώτησε. «Μάλλον πέντε.». «Ήταν μεγάλα τα φορτία; Αν επικοινωνήσουμε με το λιμάνι ίσως μας πουν. Κρατάνε αρχεία των μεταφορών.». «Το κάναμε ήδη.». «Από το λιμάνι μας είπαν πως μετέφεραν έπιπλα, τίποτα το παράξενο.». «Άρα,» είπε ο Ντάνιελ «μετέφεραν κάτι μικρό που δεν φαίνεται, όπως το άγαλμα και ο βωμός στο σπίτι του Ινδιάνου.» «Ακριβώς» απάντησε η Σάρα «Τι όμως;». «Μικρά και διακριτικά, γιατί τότε χρειάστηκε τόσες μεταφορές;» είπε σκεπτικά ο Ντάνιελ. Την ίδια στιγμή μπήκε ο αρχηγός στο γραφείο «Στις 11 θα φύγει το πλοίο από το λιμάνι, πρέπει να κινηθούμε γρήγορα για να τους πιάσουμε πριν ξεφύγουν.» «Έχεις ένταλμα αρχηγέ;» ρώτησε η Σάρα. «Σε λίγες ώρες θα βγει, ως τότε πρέπει να ετοιμαστούμε. Χάρρινγκτον, ετοιμάσου, η υπόθεση είναι δική σου. Μάζεψε τους άλλους.». «Μάλιστα αρχηγέ.» είπε ο Ντάνιελ και βγήκε από το γραφείο για να βρει τα υπόλοιπα άτομα για την επιχείρηση.

 

Η ΑΠΑΓΩΓΗ

 

Η επταμελής ομάδα ετοιμάστηκε για την επιχείρηση και περίμεναν να περάσει η ώρα. Θα διοικούσε ο αρχηγός που με δύο άλλους θα έπιαναν τον καπετάνιο ενώ ο Ντάνιελ με τους άλλους τρεις θα αφόπλιζαν τους φύλακες. Σύμφωνα με τα χαρτιά του πλοίου, στο πλοίο θα βρίσκονταν ο καπετάνιος με τον βοηθό του και τρία ακόμη άτομα, προφανώς για ασφάλεια. Δυο ώρες πριν την αναχώρηση του πλοίου η ομάδα έφτασε στο λιμάνι και άρχισε διακριτικά την αναγνώριση. Υπήρχε ακόμα αρκετός κόσμος τριγύρω. Αφού βρήκαν τα πιθανά σημεία διαφυγής κοντά στο πλοίο κάθισαν για καφέ στην καφετέρια του λιμανιού περιμένοντας την κατάλληλη ώρα για να κινηθούν. Μιλούσαν περί... ανέμων όταν χτύπησε το κινητό του Ντάνιελ. Ήταν ο Νικ. Το σήκωσε και άκουσε φωνές. Άκουγε τις κραυγές πόνου του νεαρού και κάποιους να γελάνε. Ο Ντάνιελ φώναξε το όνομα του αλλά τίποτα, άκουγε μόνο «βοήθεια, ήρθαν» και κατάλαβε τι είχε γίνει. Προφανώς τον είχαν πιάσει, έκαναν τις απειλές τους πραγματικότητα. Ενημέρωσε τον αρχηγό για την εξέλιξη αυτή και προσπάθησε να ηρεμήσει για να μη θέσει σε κίνδυνο την επιχείρηση. Τέλειωσαν τους καφέδες τους και αφού επιβεβαίωσαν τις λεπτομέρειες του σχεδίου ξεκίνησαν να κατευθύνονται αργά προς το πλοίο χωρισμένοι στις δύο ομάδες δράσης. Όταν έφτασαν στο πλοίο παρατήρησαν πως δεν υπήρχε καθόλου κίνηση επάνω ή δίπλα από αυτό. Ο Ντάνιελ με την ομάδα του σιγά σιγά ανέβηκαν πάνω για να δουν πως ήταν άδειο. Εκείνη την στιγμή ένα μικρότερο πλοιάριο άρχισε να κινείται μακριά από την προβλήτα, ο επιθεωρητής έστρεψε το βλέμμα του εκεί και είδε δύο άτομα να σέρνουν τον Νικ αναίσθητο. Έτρεξε αλλά είχαν ήδη απομακρυνθεί αρκετά. Ότι και να έκανε δεν θα τους προλάβαινε. Αφού σιγουρεύτηκαν πως δεν υπήρχε κανείς στο σκάφος άρχισαν να ερευνούν αν υπάρχει φορτίο και τι ήταν αυτό. Το μόνο που βρήκαν ήταν κάποια κουτιά με φρούτα. Συνέχισαν τις έρευνες και βρήκαν μια μαύρη πέτρα με κάποια σύμβολα. Ήταν πολύ περίεργη και την κράτησαν ως στοιχείο καθώς έφευγαν από το πλοίο. Τώρα έπρεπε να βρουν τρόπο να ελευθερώσουν τον Νικ από τους δολοφόνους. Τον πήγαιναν σίγουρα στην Αμερική, όμως δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για το που ακριβώς.

Λίγο αργότερα στο τμήμα καθώς ο Ντάνιελ κοιτούσε την πέτρα θυμήθηκε πως είδε κάτι παρόμοιο στο ημερολόγιο που βρήκε στο σπίτι του Ινδιάνου. Άνοιξε το συρτάρι του γραφείου του για να το ψάξει. Ξεφύλλιζε αργά τις σελίδες ώσπου το μάτι του έπεσε πάνω σε έναν κύκλο που αποτελούνταν από άλλους μικρούς κύκλους και είδε πως ένας από αυτούς είχε το ίδιο σύμβολο με την πέτρα, κάτι που έμοιαζε με αστέρι με πλοκάμια. Ήταν πιθανόν η πέτρα να ήταν το κομμάτι ενός συνόλου από πέτρες που οι δολοφόνοι είχαν στην κατοχή τους. Προσπαθούσε να σκεφτεί που μπορεί να πήγαιναν αλλά δεν είχε ιδέα, σκεφτόταν, σκεφτόταν... Κοίταξε γύρω του και είδε τον Κόλινς να έρχεται προς το μέρος του. «Τι ήταν κι αυτό απόψε, τόσο ξαφνικά ενώ τους είχαμε.» μονολόγησε κοιτώντας την πέτρα στα χέρια του Ντάνιελ, «Αν βρίσκαμε και στριμώχναμε τον Ινδιάνο ίσως μας αποκάλυπτε κάτι. Από που ήταν είπαμε;». Μόλις το είπε ο Ντάνιελ πετάχτηκε όρθιος «Από την Μασαχουσέτη, εκεί πηγαίνουν!». Κατευθύνθηκε γρήγορα στο γραφείου του αρχηγού και του είπε για τον Ινδιάνο και πως πρέπει να κατευθύνονται στην Μασαχουσέτη της Αμερικής. Ο αρχηγός το σκέφτηκε λίγο και του είπε να βγει από το γραφείο του για να τηλεφωνήσει στα κεντρικά. Ήθελε να τους ενημερώσει για την τροπή της υπόθεσης και πως υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να πηγαίνουν όντως σε αυτήν την πόλη της Αμερικής. Καθώς περίμενε, ο Ντάνιελ άνοιξε τον υπολογιστή του και βρήκε ένα μήνυμα από την Έμμα. Του έλεγε να της στείλει κάποιες σελίδες από το ημερολόγιο για να τους ρίξει μια ματιά. Έστειλε αυτές με τον κύκλο και έβγαλε μια φωτογραφία την πέτρα για να την στείλει μαζί και περίμενε. Η νύχτα προμηνυόταν μεγάλη και έτσι σηκώθηκε να βάλει καφέ και έκανε μια βόλτα στο χώρο κοιτώντας τα γραφεία των συναδέλφων του και χαιρετώντας αυτούς που είχαν βάρδιες. Στάθηκε για λίγο και κοίταξε έξω από το παράθυρο, τον δρόμο, τα κτίρια, την καφετέρια απέναντι που ήταν πάντα ανοιχτή και τον ουρανό με τα αμέτρητα αστέρια, τα οποία όπως παρατήρησε ήταν σε λάθος θέσεις. Μερικά έλειπαν και στη θέση τους, άλλα ήταν πιο φωτεινά και έμοιαζαν να σχηματίζουν έναν ατελή κύκλο. Έμεινε να τα κοιτάζει για μερικές στιγμές μέχρι που θυμήθηκε το μήνυμα που έστειλε και κατευθύνθηκε προς το γραφείο του. Ήπιε μια γουλιά απ’τον καφέ και άνοιξε το ημερολόγιο κοιτάζοντας προσεκτικά τις εικόνες με τις πέτρες. Η ώρα περνούσε αλλά η Έμμα δεν απαντούσε, άφησε κάτω το ημερολόγιο και μπήκε στο γραφείο του αρχηγού.


«Χάρρινγκτον πάνω που θα σε φώναζα!» αναφώνησε ο αρχηγός σχεδόν ενθουσιασμένος μόλις είδε τον Ντάνιελ να μπαίνει στο γραφείο του. «Έχουμε κάτι καινούριο;» ρώτησε ο επιθεωρητής έκπληκτος. «Σε λίγες ώρες πετάς για Αμερική. Τα κεντρικά προσπαθούν να σου βρουν εισιτήριο για Μασαχουσέτη το συντομότερο δυνατόν.». Ο επιθεωρητής έμεινε σκεπτικός για μια στιγμή. «Μόνος μου;» είπε, «Δεν είμαστε καν σίγουροι πως πάνε εκεί. Απλά πιο πιθανόν είναι αυτό παρά κάπου αλλού γιατί από εκεί είναι ο Ινδιάνος και η φυλή του.». «Δεν έχουμε κάτι άλλο, καλύτερα να πας εκεί και να ερευνήσεις παρά να μείνουμε τελείως πίσω.» είπε ο αρχηγός σοβαρός. «Έτσι είναι!» «Ετοίμασε τα πράγματα σου! Η Αμερική σε περιμένει».

Το Σύμπαν έχει σχεδόν σταματήσει να παράγει άστρα


Τα περισσότερα άστρα που βλέπουμε στο Σύμπαν είναι στην πραγματικότητα αντίκες ...

Δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα -ολόκληρο το Σύμπαν δείχνει να βρίσκεται σε βαθιά ύφεση. Η μεγαλύτερη έρευνα του είδους της αποκαλύπτει ότι ο ρυθμός παραγωγής νέων άστρων συνεχώς μειώνεται και είναι σήμερα 30 φορές μικρότερος από ό,τι στην κορύφωσή του. Και αν περιμένουμε μερικά δισεκατομμύρια χρόνια, ίσως θα μπορέσουμε να δούμε το φως του τελευταίου άστρου που ανάβει μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Σύμπαν υποφέρει εδώ και καιρό από μια μακρά, σοβαρή κρίση: το κοσμικό ΑΕΠ είναι σήμερα μόλις το 3% αυτού που ήταν στην κορύφωση του σχηματισμού άστρων» σχολιάζει ο Ντέιβιντ Σομπράλ του Πανεπιστημίου του Λάιντεν στην Ολλανδία, επικεφαλής της διεθνούς ομάδας.

Όλα τα άστρα σχηματίζονται από νέφη σκόνης και αέριου υδρογόνου, του πρώτου και του πλέον άφθονου χημικού στοιχείου που σχηματίστηκε μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Σύμφωνα με τις κρατούσες θεωρίες για την αστρογένεση, τα πρώτα άστρα άρχισαν να σχηματίζονται πριν από 13,4 δισ. χρόνια, περίπου 300 εκατ. χρόνια μετά το Μπιγκ Μπανγκ.

Δεδομένου ότι υπήρχαν τότε τεράστιες διαθέσιμες ποσότητες υδρογόνου, τα πρώτα αυτά άστρα πιστεύεται ότι ήταν γίγαντες, με μάζα εκατοντάδες φορές μεγαλύτερη από του Ήλιου. 'Ηταν όμως και εξαιρετικά βραχύβια, με διάρκεια ζωής μόνο μερικά εκατομμύρια χρόνια.

Τη στιγμή του θανάτου τους, τα άστρα αυτά εκρήγνυντο σε σουπερνόβα και σκόρπιζαν στο Διάστημα το λιγοστό υδρογόνο που τους περίσσευε, μαζί με όλα τα βαρύτερα στοιχεία που είχαν δημιουργήσει στο εσωτερικό τους με αντιδράσεις πυρηνικής σύντηξης.

Όλα αυτά τα υλικά ανακυκλώνονται προκειμένου να σχηματιστεί η επόμενη γενιά άστρων. Ο Ήλιος, για παράδειγμα, είναι άστρο τρίτης γενιάς και σχηματίστηκε από τα κατάλοιπα των προηγούμενων γενιών.

Όπως φαίνεται, καθώς η διαδικασία προχωράει ο ρυθμός αστρογένεσης επιβραδύνεται. Για να διερευνήσουν το θέμα, ο Δρ Σομπράλ και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν επίγεια τηλεσκόπια για να εξετάσουν γαλαξίες που βρίσκονταν σε διαφορετικές αποστάσεις. Όσο πιο μακριά βρίσκεται ένας γαλαξίας, τόσο πιο αρχαίος είναι, γεγονός που επιτρέπει στους αστρονόμους να μελετούν την εξέλιξη του Σύμπαντος. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν για τη νέα μελέτη είναι δέκα φορές περισσότερα σε σχέση με προηγούμενες απόπειρες, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Εξετάζοντας τα σωματίδια άλφα που είναι γνωστό ότι εκπέμπονται από τις διαδικασίες αστρογένεσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μισά από όλα τα άστρα που έχουν υπάρξει ποτέ δημιουργήθηκαν πριν από τουλάχιστον 9 δισ. χρόνια, ενώ τα υπόλοιπα μισά δημιουργήθηκαν έκτοτε.

Ο ρυθμός παραγωγής νέων άστρων, δείχνει η μελέτη, κορυφώθηκε πριν από 11 δισ. χρόνια και έκτοτε βαίνει συνεχώς μειούμενος.

Όπως σχολιάζει ο Δρ Σομπράλ, «αν η παρατηρούμενη μείωση συνεχιστεί, τότε στην υπόλοιπη ιστορία του Σύμπαντος θα σχηματιστούν μόνο 5% περισσότερα άστρα, ακόμα κι αν περιμένουμε για πάντα».

Η έρευνα δημοσιεύεται στο Monthly Notices of the Royal Astronomical Society και είναι διαθέσιμη στην υπηρεσία προδημοσίευσης arXiv.

[button link="http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231221124" color="silver" newwindow="yes"] Από In.gr[/button]

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

The Black Pullet (Γρημόριο)

Είδος: Έρευνα
Συγγραφέας: -
Εκδοτικός Οίκος -
Βαθμολογία: 8/10
Περισσότερα: εδώ
Από τις πιο μυστηριώδης και αινιγματικές μορφές της μαγείας αποτελεί η επίκληση, καθώς και η έλλειψη κάποιας αντικειμενικής μεθόδου μέτρησης των πειραμάτων όπως και η υποκειμενική αφήγηση τους από τον επικλητή καθιστούν πολύ δύσκολη την ουσιαστική εξερεύνηση της. Μέσα στα πλαίσια της επικλητικής αλλά και της κατασκευής αντικειμένων ανήκει και το περίφημο αυτό Γρημόριο. Πρωτοεμφανίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα την εποχή όπου πολλά άλλα γρημόρια είχαν κάνει την εμφάνιση τους. Ενώ ο συγγραφέας του παραμένει άγνωστος μέχρι και σήμερα, φημολογείται πως ήταν κάποιος Γάλλος αξιωματικός όπου υπηρετούσε στον στρατό του Ναπολέοντα.

Το μικρό αλλά κατά τα άλλα χρήσιμο αυτό εγχειρίδιο περιέχει όλη την ιστορία του ανώνυμου συγγραφέα σε ένα μυθιστόρημα αφιερωμένο στην εκστρατεία κατά της Αιγύπτου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον Γάλλο. Ωστόσο το γρημόριο δεν σταματάει εκεί, καθώς μας δίνει μία πλήρη ανάλυση της κατασκευής μαγικών δαχτυλιδιών και στην συνέχεια την μαγική πρακτική των αντικειμένων αυτών, προκειμένου να φέρουμε σε πέρας τον σκοπό που έχουμε στον νου μας. Θα συναντήσουμε επίσης αποσπάσματα διαφόρων άλλων γνωστών τεχνών όπως της Νεκρομαντείας και της Καββάλα, μια λεπτομέρεια όπου καθιστά το παρόν βιβλίο ένα πολύ καλό απόκτημα για τη βιβλιοθήκη οποιουδήποτε αναζητητή της επικλητικής μαγείας.

"Polarity Magic", Wendy Berg and Mike Harris (Llewellyn)

Είδος: Έρευνα
Συγγραφέας: Wendy Berg and Mike Harris
Εκδοτικός Οίκος: Llewellyn
Βαθμολογία: 9/10
Περισσότερα: εδώ
H Ένωση των φιδιών του κυρηκείου του Ερμή, η αρμονία του θηλυκού και του αρσενικού με σκοπό την δημιουργία της μοναδικής προσωπικότητας η οποία είχε διαρραγεί από την χωριστικότητα της πτώσης στην ύλη, είναι ο βασικός στόχος των περισσοτέρων εσωτερικών συστημάτων. Αυτήν την χωριστική δυαρχία ανακάλυψαν και εξωτερικές θρησκείες εισάγοντας στα δόγματα τους αρσενικά και θηλυκά πρόσωπα να πρωταγωνιστούν σε μύθους και ιερά κείμενα (Ίσις-Όσιρις,Ιησούς-Μαρ- ία). Η Εναλλαγή των ηλιακών και των  σεληνιακών ιερατείων ανά τους αιώνες φανερώνει τόσο την πάλη των αντιθέτων όσο και την ανάγκη εναρμόνισης τους. Μέσα στο βιβλίο με τον τίτλο Πολική Μαγεία (Polarity Magic) οι μαθητές του Gareth Knight  Wendy Berg και  Mike Harris  αποδεικνύουν ότι τελικά η καρδιά της δυτικής και όχι μόνο εσωτερικής και μυστικής παράδοσης είναι η πολικότητα, η οποία δημιουργεί την πολλαπλασιαστική κοσμική χωριστικότητα,η οποία πασχίζει να ενωθεί στην πρωταρχική ενότητα και το αρχέγονο κοσμικό κάλλος. Τι είναι τελικά η ιερή σεξουαλική μαγεία ως τρόπος ένωσης των αντιθέτων, πως αυτή εκφράστηκε στις διάφορες δυτικές παραδόσεις; Πως αναλύονται ορισμένοι μύθοι και γεγονότα, ποια τελικά αλήθεια κρύβεται πίσω από την σχέση του Ιησού και της Μαρίας της Μαγδαληνής; Που κρύβεται το ιερό θηλυκό; Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα στο βιβλίο δοσμένες μέσα από ένα πραγματικά μοναδικό πρίσμα αλλά και με πολύ απλό  και κατανοητό τρόπο. Το Βιβλίο σήμερα είναι δυσεύρετο και σπάνιο αλλά ίσως το βρείτε σε κάποια site που πουλούν μεταχειρισμένα ή παλαιά βιβλία αλλά αν το βρείτε θα ανακαλύψετε άλλο ένα «κόσμημα» της βιβλιοθήκης σας.

“Παράλληλοι Κόσμοι”, Dr Michio Kaku (Τραυλός)


Είδος: Κοσμολογία
Συγγραφέας: Dr Michio Kaku
Εκδοτικός Οίκος: Τραυλός
Βαθμολογία: 10/10
Περισσότερα: εδώ

O  καθηγητής της έδρας θεωρητικής φυσικής και ο μεγαλύτερος εν ζωή μελετητής της Κβαντικής φυσικής του 21ου αιώνα Dr Michio Kaku μέσα από το βιβλίο του παράλληλοι κόσμοι μας ταξιδεύει στα μυστήρια του Σύμπαντος και της ύπαρξης του. Το Σύμπαν είναι πιο όμορφο αλλά απλό μέσα στην πολυπλοκότητα του είναι ένα και πολλά ταυτόχρονα καθώς υπάρχει αέναα γέννηση και θάνατος παράλληλων Συμπάντων σε απόσταση μερικών εκατοστών από εμάς! Παράλληλα ο Dr Kaku αναλύει μια πολύ γοητευτική θεωρία αυτή των χορδών που σήμερα η επιστήμη την ονομάζει Θεωρία Μ και αν στον παρελθόν η αναφορά σε αυτήν την θεωρία προκαλούσε την χλεύη των «ορθολογιστών» επιστημόνων σήμερα προκαλεί τον ενθουσιασμό των μελών της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας καθώς εξηγεί πολλά από τα παράδοξα του Σύμπαντος. Τι είναι η ενδέκατη διάσταση; Τι είναι οι πολιτισμοί τύπου 1; Αυτά και άλλα πολλά θα βρει κανείς διανύοντας τις σελίδες ενός βιβλίου σταθμού στον χώρο της κοσμολογίας! Το «Παράλληλοι κόσμοι του Dr Kaku αποδεικνύει ότι η σωστή λογική σκέψη απορρίπτει τα τέλματα μια και το κάθε τι εξηγείται άλλα όχι στα πεπερασμένα πλαίσια του ανθρώπινου επιστημονικού ορθολογισμού αλλά στα πλαίσια μια αέναης συμπαντικής λογικής που ξεπερνά τα όρια του χωροχρόνου.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

A nightmare on Elm Street (1984)


Είδος: Τρόμου
Σκηνοθέτης: Wes Craven
Πρωταγωνιστές: Heather Langenkamp, Johnny Depp & Robert Englund
Βαθμολογία (imdb): 7.5/10

Ο Φρέντ Κρούγκερ κάηκε ζωντανός από μία παρέα νέων επειδή δεν μπορούσε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα εγκλήματα που διέπραξε. Έτσι ως νεκρός, πλέον, μερικά χρόνια αργότερα, αφού αυτοί οι νέοι απέκτησαν απογόνους, παίρνει την εκδίκηση του: Κυνηγάει τα παιδιά των ατόμων που τον δολοφόνησαν, στα όνειρα τους, με σκοπό να τα σκοτώσει. Αυτό που πρέπει να κάνουν, λοιπόν, είναι να μη κοιμηθούν, αφού αυτά που παθαίνουν στον ύπνο τους, συμβαίνουν και στον πραγματικό κόσμο ταυτόχρονα.

Ένα πραγματικό αριστούργημα που από το πρώτο λεπτό κρατάει το θεατή σε αγωνία. Η δράση είναι ασταμάτητη καθ’όλη τη διάρκεια της ταινίας και η σκηνοθεσία δεν θα μπορούσε να αρμόζει περισσότερο σε μια ταινία τρόμου. Όσο αιματηρές κι αν είναι κάποιες σκηνές, είναι πανέμορφες και αξιομνημόνευτες. Η μουσική επένδυση αποτελεί ένα εξαιρετικό βοήθημα για να νιώσει ο ακροατής την ατμόσφαιρα του έργου. Η μεταμόρφωση του Robert Englund σε Freddy Krueger, είναι πραγματικά εντυπωσιακή και φρικιαστική ταυτόχρονα. Κανείς δεν πρέπει να χάσει αυτή τη ταινία, ειδικά αν είναι λάτρης του είδους και μπορεί να βγάλει καλά λεφτά αν βάλει στοίχημα για το πόση ώρα θα του πάρει μέχρι να ανάψει το φως.

 

[tabs slidertype="images" fx="slide" auto="yes"] [imagetab width="500" height="271"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/1.jpg[/imagetab] [imagetab width="500" height="271"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/2.jpg[/imagetab] [imagetab width="500" height="271"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/3.jpg[/imagetab] [imagetab width="500" height="271"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/4.jpg[/imagetab] [/tabs]

[button link=""] Trailer[/button]


[box] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-CtfmeDaN-k[/youtube][/box]


Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το 2ο μέρος του ντοκιμαντερ "Έλληνες κυνηγούν φαντάσματα" της wresearching

Έτοιμο το δεύτερο μέρος του dokimanter "Έλληνες κυνηγούν φαντάσματα, που διατέθηκε σε DVD στο ένθετο Φαινόμενα του Ελεύθερου τύπου που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο.

Περάσαν δυο εβδομάδες από την παρουσίαση και προβολή του πρώτου μέρους του ντοκιμαντερ, και σειρά έχει το δεύτερο˙ στο οποίο τα μέλη της ομάδας σε έρευνά τους στον Ξενία μετά από την ανάγνωση ενός ποιήματος  γνωστού ποιητή ο οποίος φιλοξενήθηκε εκεί  απέκτησαν ιδιαίτερα εντυπωσιακά ευρήματα. Στη συνέχεια μιλώντας με τον Γιώργο Ιωαννίδη βγαίνουν αποκαλυπτικά συμπεράσματα...

[button] Το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντερ[/button]

[box] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gtu-zA5Lgks[/youtube][/box]

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Halloween (1978)


Είδος: Τρόμου
Σκηνοθέτης: John Carpenter
Πρωταγωνιστές: Donald Pleasance, Jamie Lee Curtis & Tony Moran
Βαθμολογία (imdb): 7.9/10

Η ταινία ξεκινάει με μία αναδρομή στο παρελθόν, όπου ένα Χάλοουιν, ένα μικρό αγόρι σκοτώνει την αδερφή του και οι γονείς του τον κλείνουν σε ίδρυμα. Όταν όμως αποδρά μερικά χρόνια τη νύχτα του Χάλοουιν, κυνήγα ένα κορίτσι και τους φίλους της, ενώ ο γιατρός του τον ψάχνει για να τον ξαναβάλει στη κλινική.

Μία κλασική ταινία τρόμου με εξαιρετική άποψη από τον σκηνοθέτη της για να δημιουργήσει σασπένς. Πραγματικά τρομακτική με πλάνα συνηθισμένα αλλά ανατριχιαστικά. Το κακό της ταινίας είναι ότι θυμίζει κοινωνικό δράμα τη πρώτη ώρα και ο θεατής αρχίζει να βαριέται μέχρι να φτάσει στο τελευταίο μισάωρο όπου η δράση κορυφώνεται. Οι σκηνές βίας δε μοιάζουν καθόλου ρεαλιστικές σε σημείο ο θεατής να θέλει να γελάσει. Από τη στιγμή, όμως, που η ταινία ανήκει στα τέλη της δεκαετίας του ’70, είναι κάτι απόλυτα δικαιολογημένο. Το σίγουρο είναι, πάντως, ότι κανένας δεν θα απογοητευτεί από τη ταινία, ειδικά αν παρακολουθήσει το τέλος το οποίο επανορθώνει για κάθε βαρετή σκηνή που υπήρξε.

[tabs slidertype="images" fx="slide" auto="yes"] [imagetab width="500" height="212"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/Halloween-11.jpg[/imagetab] [imagetab width="500" height="212"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/Halloween-21.jpg[/imagetab] [imagetab width="500" height="212"]http://strangefiles.gr/wp-content/uploads/2012/11/Halloween-31.jpg[/imagetab] [/tabs]

[button link="" type="small"] Trailer[/button]


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3CZ9utH63zY[/youtube]

Εκδήλωση για τον Τανάγρα...

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον Πατέρα της παραψυχολογίας στην Ελλάδα Άγγελο Τανάγρα, όπου οι ομιλητές ανέλυσαν πράγματα για τη ζω...